MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

İki devlet tek millet!..

İki devlet tek millet!..

Çırpınırdı Karadeniz türküleriyle, Türk destanlarıyla, Türk devletleri birliği ve turan hedefleriyle büyümüş biri olarak Azerbaycan’a gitmek nasip oldu.

Başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Yayıncılar Birliği, Azerbaycan ve Türkiye’deki diğer kurumların iş birliği ile yapılan Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu’na davet edildim. 

Azerbaycan’ın tarihi zaferinde Türk medyasının rolü ve Türkiye – Azerbaycan ilişkilerini konu alan medya formu çok verimli geçti. Medya formuna ilişkin haberleri Azerbaycan’dan gönderdim.

Azerbaycan’dan dönünce okuyucularımız, daha önce Avrupa, Balkanlar ve doğu gezilerimde olduğu gibi Azerbaycan gezimle ilgili köşe yazılarımı beklediklerini söylediler.

Avrupa’da Belçika, Almanya ve Hollanda gezilerim 7 gün sürmüştü ve her gün için bir köşe yazısı yazmıştım. Döndüğümde keşke öğlene kadar bir öğleden sonrası için bir köşe yazısı yazarak daha da detaylı bilgiler verseydin diye okuyucularımız olmuştu.

Nasip oldu daha sonra Balkanları gezdik.

Bosna, Hersek kısmı, ardından Karabağ Ulçin, Arnavutluk Tiran, Kosova Prizren, Priştina, Makedonya Üsküp, Sırbistan ve Tekrar Bosna’ya dönüş gezisi 5 gün sürdü ama ben bu sefer 11 köşe yazısı yazdım.

Her bir yazım haber sitemizde 60’ar binin üzerinde okunma sayısına ulaştı.

Daha sonra o zamanki adıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün programıyla gittiğimiz doğu temasları da bir o kadar takip edilmişti.

Azerbaycan temaslarımızı da doğal olarak okuyucularımız bekliyor.

Azerbaycan medya forumu için davet edildiğimde, büyük oğlum Kadir’in düğünü olduğunu söylememe rağmen “Geldikten sonra daha düğüne 10 gün var gelirseniz seviniriz” dediler. Ben de can attığım Azerbaycan programına evet diyerek İstanbul Havaalanından uçağa bindik.

Borsa’yı ve THYAO’yu takip eden birisi olarak İstanbul Havaalanının büyüklüğünü haberlerden okumuştum. İlk defa yurt dışına uçuş için gittiğim İstanbul Havaalanı devasa yapıda.

Ülkemizin bu derece büyük bir havaalanına sahip olması aynı zamanda uluslararası ölçekte ülkemizin ne derece güçlü olduğunun göstergesine bizzat şahitlik ediyor.

Azerbaycan uçakla yaklaşık 3.5 saat sürüyor.

Orada bizleri Azerbaycan yetkilileri karşıladı.

Bakü’de otelimize doğru ilerliyoruz. Bakü şehri düzgün ve planlı bir şehir. Cadde ve sokaklar geniş. Binalar neredeyse hepsi ayı yükseklikte. Hemen hemen tipleri aynı. Göze çok güzel gözükmekle beraber, karmaşa yok.

Rus döneminden kalma binalar.

Rus deyince sizleri bilmem ama ben hafiften bir burun kıvırırım. 

Bakü’deki şehirleşmeyi ve Rus döneminden kalan yerleşkeyi görünce köklü medeniyetlerin boşuna olmadığını düşündüm.

Azerbaycan halkıyla ilk görüşmelerimiz otelde, yemekte ve çarşıda oldu. Bunları da yarınki yazımda anlatmaya devam edeceğim. 
 

Bu yazı toplam 3116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR