ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İL KOORDİNASYON KURULU

İL KOORDİNASYON KURULU

Her dört ayda bir il koordinasyon kurulu toplantısı yapılır. Bölge müdürleri, il müdürleri daireleriyle ilgili bilgileri verirler, sorulara cevap verirler. Faydalı olduğuna inanıyorum.

İlimiz hiçbir kuruluşun Bölge Müdürlüğüne sahip değil. DSİ Eskişehir Bölgesine, Karayolları, Orman, Vakıflar Bursa Bölgesine, Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğüne bağlı.

DSİ İlimize güzel yatırımlar yaptı, buna rağmen daha yeni şube açtı, müdürü dahi yeni atandı. Henüz görevine başlamış değil. Açıldığı günden bugüne henüz bir faydası görülmedi. İlimizde yapılan barajlara kapalı sistem sulama yapılıyor. Düşünce olarak çok güzel olduğuna şüphe yok. Müteahhitlere yaptırıldığından kontrolü iyi takip edilemediği için sıkıntıyı üretici çekiyor. Yaz başında bu hususta iki yazım olmuştu. Bu hususta ileride eksiklikleri ve yapılması gerekenleri yazacağım. DSİ Şubesi ilimize açıldığına göre emrine ekipman ve eleman verilmesi arıza giderici hale getirilmeli.

Tarım Kredi Kooperatifleri şubeleri eskiden beri çalışmalarıyla üreticiye faydalı oluyor. Ne yazık ki bazı şubeler zarar ediyor düşüncesiyle kapatılması hiç hoş değil. Seksen yılı aşkın bir kuruluş, kurulduğu günden itibaren hep kar mı ediyordu? Zarar sebepleri araştırılıp kapanmaması yönünde tedbir alınması yerine kapatmak doğru değil. Kuruluş ortağı olduğu üreticinin karşılaştığı zararı düşünmüyor.

Vakfılar Bölge Müdürlüğü son yıllar haricinde ilimizle hiç ilgilenmedi diyebiliriz. İstiklal Savaşında Bilecik üç sefer yakıldı, birçok tarihi eserimiz yok oldu. Savaştan sonra Vakıfların seksen yıl ilgisizliği kırık dökükte olsa kalan tarihin kaybolmasına sebep oldu. 7-8 sene evvel temsilcilik halinde bir memur ilimizde görevlendirildi. Emekliye ayrıldı yerine verilmedi, şubesinin olmayışı büyük eksiklik. Mutlaka eksikliğin giderilmesi gerekir.

Orman Bölge Müdürlüğünü ilimizde Orman İşletme Müdürlüğü temsil ediyor. Bölge Müdürlükleri için de en iyi temsil eder, teşkilatlı, yetkili olarak işini yapıyor. Bölge olarak da ilimizi en sık ziyaret eden kurum.

Karayolları Bölge Müdürü uzun zamandır İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmıyor. Katılmayışını ilimize kıymet vermediği gibi yorumlanacağı gibi il makamına karşı da saygısızlık demiyorum da vurdumduymazlık diyebiliriz.

Karayolları basınımız tarafından da en fazla tenkide uğrayan kurum. Zannederim 10 yıl evvel Bursa Bölge Müdürünü ilimize yeterince çalışma yapmadığını Bursa İl Müdürü gibi çalıştığını yazmıştım. İlimizde şubesi var ama donanımlı değil. Yedi yıldır Yenişehir-Bilecik arası yola yapılmadı değil güzelce ihalesi bile tamamlanamadı.

Hele Gölpazarı 7 km. lik dikenliboğaz yolu 4 senedir daha yeni bitirildi. Yenipazar, Gölpazarı, Gölpazarı Vezirhan arası ne zaman olur Allah bilir.

Sakarya-Bozüyük arasında yapılan otobanda yerleşim yerleri giriş çıkış arızalarını basın olarak yazmaktan usandık. Halen devam eden şikayetler var. İlçeler arası yollar Karayollarına yapılması gerekiyor. Yenipazar, İnhisar arası yolu zamanın İl Özel İdaresi yaptı. Karayolları hala üzerine almıyor. Şu anda bu yolun birçok bölümünde asfalt kalmamış bakan yok.

Karayollarının ilimiz adına çalışmalarını tenkit etmeye müsait Sayın Genel Müdürün Koordinasyon Kurulu toplantısına gelmeyişini gelir hale getirmek gerekir.

Bu yazı toplam 1227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR