ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İnce Ayakta Kalabilir Mi?

İnce Ayakta Kalabilir Mi?

Muharrem İnce Atatürk’ün Milli Mücadeleye Sivas’tan başladığına atıfla O’da Sivas'tan “Memleket Hareketi”ni başlatmış oldu. Bundan birkaç hafta evvel bu köşeden Muharrem İnce’nin parti kurmayacağını, Yaşar Tüzün’ün de İnce’nin yanında yer almayacağını bir hikaye ile ifade etmiştim.

İnce seçimlerden sonra CHP parti tüzüğüne dayanarak 600 delegeden topladığı imza ile kurultay talep etti. CHP’nin başında bulunan diktatör Kılıçdaroğlu ve ekibi delegelere baskı yaparak imzalarını geri çektirdi. İnce’yi Genel Başkan sevdasından mahrum ettiler. İnce’ye imza kampanyasında başta ilimiz CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer başdestekçileri oldu. İnce’nin son çıkışında ve Sivas’tan başlattığı “Memleket Hareketi” yürüyüşünde Tüzün ve Usluer’i göremedik. Geçen yazımda anlattığım hikayenin sonunda “… Ağam ben seni buraya kadar seviyorum” rolünü oynuyorlar. Demem o ki böyle olacağını yazmıştım ve dediğim gerçek oldu.

Peki İnce çıktığı “Memleket Hareketi”ni devam ettirebilir mi? Ettirmesine ettirir de umduğu neticeyi elde edeceğini sanmıyorum. İnce’de yüksek perdede liderlik kabiliyeti göremiyorum. Ayrıca İnce şimdiye kadar basın toplantılarında gösterdiği celaletli çıkışlarını devam ettiremedi. Yukarıda bahsettiğim gibi Genel Başkanlık adaylığında yanında olanlar bugün niye yok? Bilecik İl Teşkilatı yanındaydı bugün Sivas’ta başlattığı harekette bir temsilci bile göndermediler.

İnce günde günde, ince ince kaybolur gider.

Bu yazı toplam 1390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR