MÜCAHİT BAYRAK

MÜCAHİT BAYRAK

KAHROLSUN DEMOKRASİ DEĞİL, KAHROLSUN ÇİFTE STANDART

KAHROLSUN DEMOKRASİ DEĞİL, KAHROLSUN ÇİFTE STANDART

Ortadoğu halkların isyanına ve dikta rejimlerinin yıkılmasına şahit oluyor 21.yy başlarında. Müslümanlar şu zamanda olaylara daha akıllıca ve duygulara teslim olmadan bakmaya muhtaç.

Devlet bir mekanizmadır. Ve mekanizmalar duygular ile yönetilemez. Bu şekilde idari işlerin daha kötüye gitmesine sebep olur ve dengesiz kararlar alınmasını sağlar. 21.yy’da Müslümanlar başını iki elinin arasına alıp İslam üzerine ciddi derecede yeniden düşünmeli ve tarihi, objektif kaynaklardan okuyup olayları tahlil etmelidir.

*************

Bugün Mısır’da Zalim bir darbe rejimi vardır. Sisi’nin zalim olduğunu biraz vicdanı olan herkes söylemesi lazımdır. Darbeler hiçbir şekilde kabul edilemez. Darbeler genel de “halka rağmen halk için yapılır” ama bu yalandan ibarettir. Darbeler belli bir kesimin çıkarı için ve halkların hakkın gasp etmek için yapılır. Burada zihniyet problemi vardır. O da “ben senin iyiliğini düşünüyorum” zihniyetidir. Hayır kardeşim! Herkes kendi iyiliğini düşünebilme kapasitesindedir. Benim iyiliğimi düşünerek beni baskıya maruz bırakamazsın!

İstanbul’da Fatih camiinin önünde bir protesto da bir grup “Kahrolsun Demokrasi” yazılı bir pankart ile piyasaya çıkmışlar. Hayır “demokrasi kahrolsun” bu yanlış bir söylemdir. Asıl söylenmesi gereken “Kahrolsun Çifte Standart.”tır.

Mursi seçimle gelen bir liderdir. Yani demokratik usuller ile iktidara gelmiştir. Peki, buna göre demokrasi kötü bir kavram mıdır? Tabii ki hayır. Demokrasi milletlerin kendi kararlarını verme hakkıdır. Eğer bir devlette hakkıyla uygulanabiliyorsa tabii. Biz Müslümanlar olarak demokrasiyi kuvvetlendirmemiz gerekirken batılı güçlerin çifte standartına bakarak demokrasi kahrolsun dememeliyiz. Devletlerimizin ihtiyacı olan değerlerden birisi de demokrasidir. Müslümanlarda demokrasi kültürü olması gerekir. Devlet mekanizmalarını İslami söylem içinde kullanmaya gerek yoktur. Dün monarşi ile yönetilen Müslüman halklar bugün çağın gereği olarak demokrasi ile yönetilmelidir. Bu tarz söylemler içi boş söylemlerdir. Bu söylemler ile Müslümanlar yıllarca uyutuldu.

************

Devlet denilen kurum her yönüyle soyut bir mekanizmadır. Böyle bir mekanizmada seküler yani dünyevi bir kavramdır. Bisiklet gibi matematik gibi bir şeydir. Maddedir sonuç itibariyle. Eğer bir İslami bir devletten bahsedeceksek bu Adaletli, merhametli, hoş görülü, mülkiyet hakkı, ticaret hakkı, fikir özgürlüğü, yaşam hakkı , insan haklarıvs. gibi değerleri olan bir devlettir. Yoksa bir ülkenin monarşiyle, demokrasi ile, mutlakiyetle veya cumhuriyetle yönetilmesi İslami olup omadığı hakkında bize fikir vermez. Son olarak yukarıda da bahsettiğim gibi Müslüman akıllı olacak arkadaş. Aklı başında olacak. Şov adamı olmayacak.

Bu yazı toplam 516 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİT BAYRAK Arşivi
SON YAZILAR