MÜCAHİT BAYRAK

MÜCAHİT BAYRAK

SİYASETİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI

SİYASETİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI

Siyasetçi siyaseti yok sayar mı? Siyasetçi siyaseti aşağılar mı? Çok garip değil mi? Fırıncı ekmek yapmayı aşağılıyor mesela, müteaahit yaptığı binaya "yaptım ama bu çöker" diyor. Adama aptal derler değil mi? Evet çok garip. Bu mesele yalnız memleketime ait. Memleketimin yarım ağızlı, yarım akıllı, korkak, aynı zamanda çakallık yapmaya çalışan yani anlayacağınız tam anlamıyla ahmak siyasetçisinin -varsa tabii- karakterinin özetidir.

Demokratik siyaset yalancı üretmeye meyillidir. Bu sistemin getirisidir. Bu sistemde siyasetçinin oy kaygısı vardır. Oy toplamak için deyim yerindeyse "kıvırtır". Doğu'da ayrı konuşur. Batı'da ayrı konuşur. Kuzeyde söylediğini güneyde yalanlar. Çünkü oy alamazsa ideal hedef olarak ortaya koyduğu fikri-icraatı gerçekleştiremez. Bu yüzden de ufak tefek bazen hacimli yalanları koca kalabalıklara yutturur. Fakat kemale ermiş bir sistem, bir düşünce, bir ahlak manzumesi ufak tefekte olsa tutarsızlığa, yalana izin verir mi? İslam vermez. Ama Batı siyaseti bunları göz ardı eder. Özellikle de söz konusu müslümanlar olunca.

İmdi, liberal demokratik yönetim biçimi bu şekilde tezahür ediyor. Şüphesiz ki bu sistem Batı'da Türkiye'de olduğundan daha işler bir biçimde ve daha düzgün çalışıyor. Esaslı sıkıntılar ülkemizde baş gösteriyor. Mesela çatı aday mevzu. Chp ve Mhp'nin talihsiz liderleri kendi siyasetlerine güvenemediler. Kendi düşüncelerine güvenleri kalmadı. Biz yapamayız dediler. Bizden "bırak cumhurbaşkanı'nı adam dahi çıkmaz" dediler. Sonra gittiler yine mütedeyyin camiadan sayabileceğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nu buldular. Buldukları aday yine Ak Parti tabanının içinden sayılabilecek değerli bir bilim adamı, bir bürokrat. Babası rejimin kendisiyle anlaşamadığı Mısır'a gitmek zorunda bırakılan Mehmet Akif'in en yakın arkadaşı. Bu yüzden o Mısır'da büyümüş El-Ezher'de yüksek tahsilini tamamlamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Chplileri ikna etmek için efendim Cumhuriyet kazanımlarıyla uyuşmayan bir aday seçmedik falan filan konuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu acaba cumhuriyetin kazanımlarına nasıl bakıyor bir sormak lazım. Çünkü belli ki babası Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla pek alakadar değil. Hatta muhtemelen karşısında .  

Chp ve Mhp bu seçimleriyle kendi fikirlerinin ve politikalarının ne kadar da tutarsız ve gereksiz ve de yanlış olduğunu halka beyan ettiler. Hayırlı olsun. Bu aday muhafazakar camianın seküler camia nezdindeki kabulünün de bir beyanıdır. Tayyip Erdoğan korkusu insana neler yaptırıyor. Acaba Ekmeleddin İhsanoğlu seküler camia için bir dönüşümün sembolü mü? Bir milat mı? Bir kabulleniş mi? Yoksa Ekmeleddin ihsanoğlu bir "monşer" mi?

Bugün Türk siyasetinin (Demokratik, Laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Siyasetinin) yüz akı Ak Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü siyasetinden çekinmiyor. Siyasete değer katıyor. Sistemin devamını Tayyip Erdoğan ve Partisi sağlıyor.  Tayyip Erdoğan'ın yaptığı işe saygısı var. Diğerleri ise "cumhurbaşkanı siyasetüstü bir kimse olmalı" demekle yaptıkları işe adeta hakaret ediyorlar. Bugün Laik, Demokratik, Sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı elbette ki siyasetin içerisinde olan bu işi bilen hacimli bir kimse olmalıdır. Muhalefet ne dediğinin farkında mı acaba? Ne kadar garip değil mi? Sisteme daima muhalif olmuş bir camiadan gelen bir siyasetçi sisteme hem işlerlik hem değer katıyor.

Siyaset yalandır. Siyasetçi yalancıdır. Siyasetçi hırsızdır. Siyasetçi beceriksizdir. Siyasetçi korkaktır. Falan filan. Bu söylemler darbeci söylemleridir. Darbeciler bu memlekette siyasete duyulan güveni sıfıra indirmişlerdir. Ak Parti eylemi ve söylemi ile şu 12 yıllık süreç içerisinde siyasete değer katmış ve saygınlık getirmiştir. 

Tayyip Erdoğan'ın hataları yok mu? Hezeyanları olmadı mı mesela. Oldu. Ama aslında ne hatalar Tayyip Erdoğan'ın hataları ne hezeyanlar Tayyip Erdoğan'ın, bütün hepsinde esaslı mesele sistemin tutarsızlığından meydana geliyor. Çünkü Tayyip Erdoğan bir meseleyi halletmeye çalışınca oy kaygısı, kanunlar, fetiş haline getirilmiş kavramlar yani sistemin bütün marazları bir anda karşısına çıkıveriyor. Ve sabretmenin ne olduğunu unutan insanlarımız bir anda parlayıveriyor. Muhalefet liderleri de ver yansın ortalığı kasıp kavuruyor.Bakalım Tayyip Erdoğan ve Ak Parti bu sistemle nereye kadar gidecek...

Bu yazı toplam 618 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİT BAYRAK Arşivi
SON YAZILAR