ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Kara tren geciktirdi

Kara tren geciktirdi

Hepimizin bildiği bir türkü var  'Kara tren gecikir belki hiç gelmez, Dağlarda salınır da derdimi bilmez' diye. Okurken sizlerde mırıldandınız bu türküyü biliyorum. Şimdi soruyorsunuz neden böyle bir giriş yaptım diye. 

Hemen açıklayayım...

Malum Bozüyük'ün bitmek bilmeyen, çözüme kavuşmayan sorunlarından birisi de yük trenleri. Yük treni geldi mi trafik felç oluyor. Hem Saraycık Caddesi üzerinde ki geçit hemde Kapalı Pazarın oradaki geçit dakikalarca kapanıyor. İşten dönenler serviste bekliyor, çarşıya gidecekler arabalarında. O yüzden bizim kara tren geciktirdi. Dağlarda salınmayı bıraktı, Saraycık Caddesi üzerinde kala kaldı.

Ne zaman çözülecek bu sorun bekliyoruz. Birde şöyle bir durum var, çözüme kavuşmak yerine, yük taşımacılığın artacağını duyuyoruz. Madem bir artış söz konusuysa neden hala çalışmalar başlamıyor?

Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Kasım ayı Meclis Toplantısında hemzemin geçitlerde yaşanan sıkıntıya değindi. Toplantıda ki sözlerini hayretler içerisinde dinledik. Viyadük köprü projesi hazırlandığını ve onay için DDY’na sunduklarını. Yaklaşık olarak 1 yıldır projenin onay beklediğini belirtti. Hal böyle olunca herkes şaşkın, projeler hazır, sıkıntı her geçen gün artıyor. O zaman projenin onayı için ne bekleniyor?

Trafiğin kapanması yetmiyor gibi bir de kazalar da meydana geliyor bu geçitlerde. Geçtiğimiz günlerde kapalı pazarının orada yine bir yük trenini bekliyoruz, bir abimizin acelesi olacak ki treni bekleyemedi ve hemzemin geçidinden geçmeye kalktı. Ama hayat bazen bizim planladığımız gibi gitmiyor, aracın arıza yapabilmesini kimse hesaba katamazdı o durumda. 

Facianın eşiğinden dönüldü çok şükür,  öylece trenin durmasını bekledi. Tren durdu durmasına da minibüse çarparak durdu. Bir can kaybının olmamasına seviniyoruz artık. Bunun gibi bir çok kaza da meydana geldi hemzemin geçitlerinde bu konuda insanlarımız da aceleci. Evet çok uzun süre bekliyoruz treni ama yine de ölümle burun buruna gelmemek adına da vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Bunun yanında bu tren yolunda ki sorunun da bir an önce ortadan kalkması gerekiyor.  Köprüyse köprü yolsa yol acil bir şekilde hayata geçirilmeli.

Sayın yetkililer; kara tren geciksin, geciktirmesin!
 

Bu yazı toplam 5419 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR