MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

KOORDİNASYON TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

KOORDİNASYON TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Vali Musa Çolak’ın göreve geldiği günden bu güne kadar çok önem verdiği İl Koordinasyon Kurul Toplantılarından biri daha yapıldı. Vali Musa Çolak’tan önceki valimiz koordinasyon toplantılarına önem vermediği için bölge Vali yardımcıları başkanlığında bölge müdürlerinin ikinci ücüncü derecedeki yetkilileri, il müdür yardımcıları veya memurlarının çok az sayıdaki katılımıyla usulden gerçekleşiyordu.
Vali Musa Çolak Koordinasyon toplantılarına bizzat başkanlık ederek İl Müdürlerinin katılmasını sağladı. Bölge Müdürlüğünden gönderilen temsilcilere 1. derecede yetkililerin toplantıya gelmesi gerektiğini söyledi. Yatırımcı kuruluşların sunumlarını bilgisayar ortamında yapmalarını istedi.
Son yapılan koordinasyon kurul toplantısında da Vali Musa Çolak yatırımcı kuruluşların sunumlarını tek tek inceledi. Beğendiği çalışmaları takdir ederek kuruluş temsilcilerini onare etti. Yatırım programında olmayan, ödeneği bulunmayan ancak yapılmasında fayda gördüğü çalışmaları sözlü olarak iletti ve biran önce gerekli çalışmanın yapılması için talimatlar verdi. Bunun yanında eksikliğini gördüğü konuyu hiç atlamadan sebebini sordu. Gerekli gördüğü yerde sesini yükselterek otoritesini hissettirdi.
Yatırımcı kuruluşların sunumu bittikten sonra toplantıya katılanların soruları yer aldı ve yatırımcı kuruluştan cevaplandırılmasını istedi. Çolak toplantıda gösterdiği yönetim anlayışı ile katılımcıların sorularını, isteklerini rahatlıkla söyleme fırsatını oluşturdu.
Kuruluşların sorularını ilgilisinin cevaplandırmasını istedi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısına hızlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederken mağduriyetlerle ilgili “Karayollarının menfaatini düşünürken vatandaşın menfaatini de düşünün” ikazında bulundu. Yine bir vatandaşın Karayolları ve Devlet Demiryollarından şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine “Vatandaşı mağdur edemezsiniz. Vatandaşın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz bu çalışmaları vatandaşın mutluluğu için yapıyoruz” sözleri toplantıya adeta damgasını vurdu.
Bozüyük Sağlık Ocağı inşaatının ilgisizliğe uğradığını fark eden Vali Musa Çolak İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan’ı azarladı ve ikaz ett,.
İl Kültür Müdür Vekilinin Söğüt’te yatırımı tamamlanmış hizmetlerin bilgisayar ortamındaki sunuma alınmamasına kızan Çolak “Uyuyorsun. Ayakta uyuyorsun” diyerek gerekli ikazı yaptı.
TCDD Bölge Müdürü daha önce Bilecik’te yatırımı bulunmadığı için İl Koordinasyon Kurul Toplantılarına katılması gerekmiyordu ve ilk defa katıldığı toplantıya bilgisayar ortamında sunum hazırlamadan geldi. Vali Çolak henüz bir ikazda bulunmadan eksikliğini hissettiğini ve bir dahaki toplantıya hazırlıklı geleceğini dile getirdi.
Bölge Müdürleri Vali Musa Çolak’a diğer illerde katıldıkları toplantıların bu derece ciddiye alınmadığını, Bilecik’te yapılan İl Koordinasyon Kurul toplantılarında gördükleri ciddiyetin, faydanın en üst düzeyde olduğunu ve çok yararlı toplantı gerçekleştiğini ifade ettiler.
Toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın tespitleri dikkat çekti. Özellikle Çevre yolunun Bilecik’e olan bağlantı yollarıyla ilgili teklifi ve 4. bağlantı yolu önerisi toplantıya katılanlar tarafındanda uygun görüldü. İller Bankası Bölge Müdürü’nün katı atık, arıtma, alt ve üst yapı hakkında verdiği bilgilerden sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı önerilerin, projelerin, havada kalmamasını, ayağı yere basan, yapılabilir, gerçekçi olmasını istedi.
Neticede Vali Musa Çolak’ın koordinasyon kurulu toplantılarına verdiği önem sayesinde bürokrasinin az da olsa hareketlilik kazanmasına vesile oluyor. Bilecik halkının menfaatine olan toplantılar.
Ancak toplantının 14:30’da başlayıp 19:30’a kadar hiç ara vermeden devam etmesi katılımcıları ister istemez performans eksikliğine sokuyor. Benim teklifim Koordinasyon toplantıları saat 9:00’da veya 10:00’da başlayıp öğle arası verilerek akşama kadar devam etmesi yönünde.

Bu yazı toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR