ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

‘’MÜTTEFİKLERİMİZ YOK, UŞAKLARIMIZ VAR’’

‘’MÜTTEFİKLERİMİZ YOK, UŞAKLARIMIZ VAR’’

Yazımın başlığını ifade eden sözleri Amerikalı eski bir diplomat sarfediyor. Biz ısrarla ‘’Amerika bizim stratejik ortağımız, NATO’ da beraber hareket ettiğimiz dostumuz nasıl olur da bizi ekonomik açıdan zor duruma düşürmeye çalışır. Bu dostluğa ortaklığa sığar mı?’’ diyoruz

Onlar zaten dost olarak görmüyorlar ki. Bizzat bunu işlerinde çalışan bir elemanları ortaklarını ‘’uşak’’ olarak gördüklerini açıklıyor. 26 Ağustos tarihli hemen hemen bütün gazetelerde bu açıklama yer aldı.

Leyla ile Mecnun’ un aşk hikayesi asırlardır anlatılır. Leyla çelimsiz, sıska bir kızdır. Mecnun’ a bu çelimsiz, sıska kıza hiç aşık olunur mu? Dediklerinde ‘’Bir de onu benim gözümle görseniz’’ der.

İşte Amerika bu, sömürgeyi kafasına koyduğu gibi planları uygulayacağı devletleri de uşak olarak görüyor. İtiraz edenleri terbiye etmeye hak görüyor kendisini.

Aşağıda Amerikalı eski diplomatın basında yer alan sözlerini okuyacaksınız. Umarım ‘’ Etin ne budun ne Amerikayla uğraşma. Geçimsiz siyasetçisin…’’ diyenler uyanırlar.

olaylara-bakis-003.jpg

Bu yazı toplam 4709 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR