MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

NE DEDİYSEK O OLDU

NE DEDİYSEK O OLDU

30 Mart yerel seçimleri için yarış aday adaylığından başladı. Bu dönemde Bilecik merkez için aday adaylığı ile ilgili anket yaptık. Bilecik halkı Ak Parti'deki aday adayı olarak Selim Yağcı'yı tercih etmişti ve aday oldu.

Ardından tüm il genelinde aday belirleme sürecinden sonra yine Bilecik'te iki anket yaptık. Her iki ankette de Ak Parti %42 çıkarken ikinci parti MHP ve üçüncü parti de CHP çıkıyordu. Anketlerimiz tam tuttu.

Anketleri yayınladığımız zaman bir köşe yazısı yazmıştım. Yazımda anketlerden ikinci ve üçüncü çıkan partiler anketin güvenilirliğini tartışacaktır ancak ben şimdiden şunu tavsiye ederim. Seçimden sonra sandıkta öğrenecekleri sonucu biz yaklaşık 1 ay kadar önceden veriyoruz. Çalışırlarsa bu arayı kapatabilirler. Birinci parti de rehavete kapılmasın demiştim.

Ancak ikinci ve üçüncü partiler eksikleri gidermek yerine anketin güvenilirliğini tartıştı. Özellikle MHP 1. parti olduklarını ve anketin güvenilirliğini sürekli tartıştı, yorum attı. Milletvekili Bahattin Şeker seçmenlere hitaben tüm konuşmalarında anketlere güvenmeyin dedi. Gördüğünüz gibi Sakarya Gaztesinin anketine güvenmek gerekiyormuş.

CHP'nin önde gelen isimlerinden Sedat Bayam seçimden birkaç gün önceki perşembe günü gazetemize gelmişti. Sohbet ederken Sn; Bayam “Yaptığınız ankete güvenmiyorum. Manifüle edildiğini düşünüyorum. Biz %40'ın üzerinde oy alarak Belediyeyi kazanacağız” demişti. Ben de kendisine “Bir partili olarak buna inanmasanız zaten olmaz bunu gayet normal görüyorum ancak bu sözlere gazetemizin anketini karıştırmadan söyleseydin iyi olurdu” dedikten sonra anketimizin ne kadar titizlikle yapıldığını anlattım.

Ve devamında Sn. Sedat Bayam'a şunu söyledim. “Eğer CHP Bilecik merkezde %40'ın üzerinde oy alıp Belediye Başkanlığını kazansın 25 yıldır yaptığım gazetecilikte hiçbirşey öğrenememişim diye yazarım” dedim. Allah'a şükür böyle bir şey yazmaya gerek kalmadı. 

Yine Bozüyük ve Pazaryeri'nde de anket yaptık. Bozüyük'te yaptığımız ankette kararsızları dağıtınca verdiğimiz sonuç seçim sonuçları ile hemen hemen aynı. Bozüyük'te de yaptığımız anket çok tartışıldı. Olur olmaz yorumlar yapanlar oldu. Sonuç belli.

Pazaryeri'de de CHP'nin olmadığını, Ak Parti ile MHP'nin yarışacağını ve Ak Parti'nin az farkla önde olduğunu anket sonuçlarından çıkardık. Seçim sonucu da bunu gösterdi.

Biz profesyönel bir anketçi değiliz ancak işimizi doğru yaptık. Bu doğrulukta başarıyı getirdi. Bilecik'te bazı basın kuruluşları MHP'yi bazıları CHP'yi birinci parti getiriyordu. Şimdi onların sesi soluğu çıkıyor mu? Bugün Allah'a şükür göğsümüzü gere gere anket sonuçlarımızın tuttuğunu yazabiliyorsak işimizi ne kadar iyi yaptığımızın delilidir.

Anketleri yayınladığımızda ağır ifadeler kullananlar bugün bize özür borçları var.

Bu yazı toplam 1342 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR