MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

NEYMİŞ BU EKONOMİK KAYGI?

NEYMİŞ BU EKONOMİK KAYGI?

Odaların yaptığı basın toplantısıyla ilgili yazdığım köşe yazısından tahmin etmediğim kadar tebrik telefonları, mesaj ve e-posta aldım. Yazdığım konuların haricinde genelde bazı oda başkanlarının koltuklarında yıllandığı ve oda seçimlerindeki marifetleri sayesinde gençlerin önünü tıkadığı ile ilgiliydi.

Bu konuları daha sonra gündeme getireceğiz, benim bu yazıda üzerinde durmak istediğim Ahmet Özünlü’nün basın açıklamasında yer alan “gerçeklerle bağdaşmayan tamamen hayal mahsulü ve ekonomik kaygılardan kaynaklanan bazı basın mensuplarımızın yazıları nedeniyle..” cümlesinde yer alan ifadeler. “Gerçeklerle bağdaşmayan” ifadesiyle ilgili cevabını aldı. Şimdi sıra “ekonomik kaygılardan kaynaklanan” kısmı kaldı.

Ticaret ve Sanayi Odası önceki yıllarda elemanlarına büromuzdan gazete aldırtırdı. Bedava bir ver, iki ver sonu yok dedim ki “Arkadaş herkes gibi siz de abone olun gazeteniz şehir içinden belirleyeceğiniz adresinize gelsin. Aylarca her seferinden istemekle olmaz” Yine gelmeye devam ettiler “gidin bayiden alın” dedim. Bayiden almaya kalkınca bayi bedava vermiyor, şoför bir cebinden ver iki cebinden ver başa çıkmayacak sonunda TSO abone olu. 2009 yılında 94,00 tl abone faturası kestik. 1 organ seçim, 2 kutlama, 1 taziye ilanından başka faturamız yoktur. 4 ilanı da TSO gazetemizi arayarak ilan yayınlatmak istediğini ve fiyatını sordu.

“Ekonomik kaygılarla” ifadesi kullanan TSO ile son ilan ile görüşmemizdeki son telefon konuşmamızı sizlerle paylaşınca olayın daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim. TSO’da görevli bayan arayarak yarım sayfa ilan vermek istediklerini belirtip ücretini sordu 75,00 artı KDV olduğunu söyledim. Ücreti fazla bulduğunu söyledi. Ben de “siz bilirsiniz” dedim. “Bazı basın mensupları hayal mahsulü yazılar ile ekonomik kaygı içindedirler” manşetini atan Yarın Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Cafer Elmas ile görüştüğünü ve ilan için hiç para almayacağını ama 60,00 tl artı KDV ödeyeceklerini söyledi. Ben de telefonda az beklemesini rica ederek Cafer Elmas’ı aradım. Cafer Bey “Ben yarım sayfa ilan fiyatının 75 artı KDV olduğunu söyledim. 60,00 tl artı KDV’de ısrarcı oluyorlar. Koskoca TSO 15,00 TL için bu kadar pazarlık ediyorsa hiç almayayım bari dedim” derken telefondaki bayan Cafer Bey’le konuştuğumuzu anlayınca rahatsız oldu.

Bizim bu güne kadar TSO’dan kesinlikle bir iş, ilan, abonelik talebimiz olmamıştır. Bütün talepler TSO tarafından gelmiştir.

Özünlü’nün bizi kastederek “ekonomik kaygı içindedirler” cümlesini kullandığına göre yukarıda saydıklarımız haricinde bizim bilmediğimiz bir konu mu var. Eğer varsa açıklamasını, açıklayamaz ise kendisini müfteri ilan edeceğimizi bilmesini isteriz!

Bu yazı toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR