MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ODALAR BİLECİK BASININI BYPAS ETMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

ODALAR BİLECİK BASININI BYPAS ETMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

Geçtiğimiz ay Bilecik’teki oda başkanları Ticaret ve Sanayi Odası’nda basına haber vermeden bir toplantı gerçekleştirmişti. Bir meslek gurubunu temsil eden oda başkanlarının Bileciklilerden saklı yaptıkları toplantıyı eleştiren yazım olmuştu. Bununla beraber yazmadığım ama ima ettiğim meseleleri de Bileciklilerin iyi tahlil etmesinden son derece de memnun oldum.

Oda başkanlarının 2. toplantısı geçtiğimiz Salı günü akşamı Ticaret ve Sanayi Odasında tekrar gerçekleşti. Yine basına haber verilmedi. Bilecik’te basın oda başkanları tarafından bypas edilmeye çalışıldı.

Geçen yazımda ima ettiğim konuyu bir fıkra ile biraz daha açmak istiyorum. Karakoldaki 5 kişi komisere, karşılarındaki 3 kişinin kendilerini dövdüğü gerekçesi ile şikayetçi olmuş. Komiser “İyi de siz 5 kişisiniz onlar 3 kişi. Siz daha kalabalıksınız. Nasıl oluyor da onlar sizi sövüyor” demiş. Dövülen 5 kişi “Onların üçü bir oldu bizi teker teker dövdü” demişler.

Odaların bir olup yaptıkları çalışmaları ileriki günlerde göreceğiz. Bilecik’in gelişmesi ve yükselmesi için bu çalışmalar yapılıyorsa Bileciklilerden gizli ve saklı yapılmasının mantığını çözmek oldukça zor. Bilecik’in gelişmesi yönünde hangi odanın nasıl bir teklifi varmış bunu Bileciklilerin öğrenme hakkı var.

Odalar üyelerinin hakkını savunup, üyelerinin günün gelişen kokjoktür ve teknolojisine ayak uydurabilmesi, daha iyi konumlarda hizmet vermeleri için gerekli çalışmaları yapmakla mükellef iken oda başkanları toplanıp ne kararlar aldığını toplantılardan sonraki etkilere bakarak tahmin edelim.

İlk toplantılarından sonra Bilecik’teki bilbordlara 10 kasım ile ilgili reklam eren odalar ikinci toplantının ardından Hükümetin ilaç fiyatlarını %40 oranında düşürmesine tepki gösteren eczacıların kepenk kapatmasına ve Edebali Eczasenesi önündeki bildiri okuma eylemine destek verdiler.

Eczacılar Odası Başkanı Önder Akbay oda başkanlarının toplantısına katılırken basına hiç haber vermezken kepenk kapatıp bildiri okuma eylemine basını çağırdı. Bilecik’te basını bypas eden oda başkanları kepenk kapatma ve bildiri okuma eylemlerini de basına kapalı Bileciklilerden gizli yapsaydı!..

Bu yazı toplam 1064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR