ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

ŞEHİRLER BÜYÜYECEK'TE, TÜRKİYE KÜÇÜLMESE

Büyük şehir sayılarına 13 il daha ilave ediliyor. Yasayla Büyükşehir Belediyeleri il hudutları dahiline hizmet götürür hale geliyor. Bütün köylere hizmeti Büyük şehir Belediyeleri yapacak. Devletin tayin ettiği valilerin bir çok görevi ve selahiyetleri Büyükşehir belediyelerine devrediliyor.

Büyükşehirler büyüyecek ama Türkiye küçülür endişesi taşımamak mümkün değil. Türkiye 30 yılı aşkın zamandır PKK terörüyle uğraşıyor. Terör bölgesinde Diyarbakır'a ilave olarak Van ve Mardin illeri de Büyükşehir Belediyesi oluyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı şahıs konuştukça insanların kan beynine çıkıyor. Güneydoğu bölgesinde terör sona erdirilmeden bir nevi eyalet diyebileceğimiz, geniş yetkilerle donatılmış Büyükşehir Belediyeleri sıkıntıyı zirveye taşır.

Ak Parti "Açılım" adıyla başlattığı ne idüğü belirsiz anlayışı millete izah edemedi. Halende anlatabilmiş değil "Açılım" denen anlayış Türkiye'ye çok ağıra maloldu diye düşünüyorum. Bir yıldan bu yana "Açılım" ın adı anılmıyor, terörle mücadele de başarılı neticeler alınıyor.

Başarısız bir "Açılım" politikasından sonra Büyükşehir Belediyelerine verilen yetkiler Türkiye de zaten ağrıyan baş var, ileride ölümcül vaka olur.

Denemekte sakınca görmüyenler olabillir. Ölümü denemeye kimse kalkmaz. Bugün için sorunlu Güney Doğu bölgesinde 1 tanesiyle uğraşırken 3'e çıkarmak ölümü denemekten ne farkı var.

Ak Partinin çıkarmaya çalıştığı Büyükşehirlerle ilgili kanuna BDP sesini çıkarmıyor, bu tavır bile yanlışlığın yapıldığını gösteriyor.

Ak Parti milletin teveccühünü kazanmışken ayağına kurşun sıkmanın alemi var mı?

Bu yazı toplam 1182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR