ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"ÖYLE DEMEK İSTEMEDİM" YA NE DEMEK İSTEDİN?

"ÖYLE DEMEK İSTEMEDİM" YA NE DEMEK İSTEDİN?

CHP İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet kendine ait sosyal paylaşım sitesinde “ PKK'lı satılmışlar, dinci şerefsizin paydası ortak üniter devlet yapısını, cumhuriyeti parçalamak federatif yapı ve bunun başına da imamı oturtmak. Neden güneydoğuda AKP ve BDP çıkıyor” bu sözlerini yayınlıyor. Bir başka site “CHP İl Başkanı ne yapmak istiyor....” diyerek bir il başkanına yakışmadığını haber yapıyor.

Bunun üzerine CHP İl Başkanı bütün basına kamuoyunu bilgilendirmek adına bir açıklama yaptı. Tamda meşhur İncili çavuşun özrü kabahatinden büyük davranışı gibi.

Av. Karaahmet 6 aydır İl Başkanı olmasına rağmen, her davranışı, konuşması ve açıklamalarıyla CHP'yi de temsil ettiğinin farkında olmadığını görüyoruz. O il başkanı olmasa böyle bir açıklama kimin dikkatini çeker.

Avukat beyin açıklamalarıyla kime dinci dendiğini öğrendik. Kime dinsiz denir ileride inşallah öğreniriz. CHP İl Başkanı “Dini reklamı dini gelir kaynağı, dini siyasi rant, dini sömürü vasıtası olarak gören kısaca dini çıkar amaçlı kullanan kişiler ele alınmıştır....” diyor.

Bu görüşü doğru kabul edersek, Avukatlık mesleğini kötü kullananlara Avukatçı, Doktorluğu gelir kaynağı olarak görenlere doktorcu, mühendisliği reklam amacı yapanlara mühendisçi, öğretmenliği çıkar amaçlı yapanlara öğretmenci dememiz gerekir.

Avukatçı, Doktorcu, Öğretmenci, Mühendisçi ne kadar yakışıksız ve tuhaf oluyorsa “dinci” tabiri de daha yakışıksız oluyor. Birileri “dinci”ise bunu söyleyenler dinsiz durumuna düşmüyor mu?

Mesleğini kötüye kullanan, istismarlık yapan, aldatan kimselere “sahtekar” denmiyor mu? Ama sahtekar derseniz bunu ispat etmek mecburiyetinde kalabilirsiniz. Dinci derseniz hesap verme merciinde kurtulma şansınız yüksek. Buna da uyanıklık denir.

Av. Karaahmet “PKK'lı Satılmışlar, dinci şerefsizin paydası ortak üniter devlet yapısını, cumhuriyeti parçalamak federatif yapı ve bunun başına da imamı oturtmak neden Güneydoğu da AKP ve BDP çıkıyor.” diyor.

1-CHP İl başkanı PKK satılmışıyla ortaklaşa hareket eden üniter devlet yapısını yıkmaya çalışan dinci şerefsizler kimlerse isim isim açıklamaya davet ediyorum. Türk halkının böyle şerefsizler kimlerse öğrenmeye hakkı var diye düşünüyorum.

2-Dinci söyleminle kimi kastettiğini açıkladın. İmamlar, Cumhuriyet'i parçalamak için mi uğraşıyorlar? Dinci tabiriyle çıkış yolu bulmuşsun.”....... imamı da oturtmak” tabirini niye kullandın.

3-”Güneydoğu'da AKP ve BDP çıkıyor” diye soracağınıza 88 yıllık partiniz CHP niye çıkmıyor diye sormuyorsunuz. 2.5 milyon oyla 35 milletvekili çıkaran BDP, AKP'nin aldığı 8 milyon oyu da alsa 140 milletvekiline ulaşır. Siz AKP olacağına BDP'nin Milletvekili 140 olmalı mı diyorsunuz? Önce siz Güneydoğu'da neden yoksunuz hesabını verin. AKP ile BDP'yi aynı kefede göstermek istiyorsunuz, BDP neden AKP'yi düşman görüyor o zaman.

4-CHP'den bir devre milletvekilliği yapan Esat Canan bu devre Hakkari'den BDP milletvekili seçildi. CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Diyarbakır Baro Başkanlığı yapan Sezgin Tanrıkulu Habur' dan girenlerin ve Apo'nun avukatlığını yaptığı iddialarına ne dersiniz?

AK Partiyi, BDP ile iş birliği göstermeye çalışacağına, içinize sinen BDP' lileri temizleseniz daha iyi olur.

Bu yazı toplam 1239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR