ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Personel sayısı 750 mi, 553 mü?

Personel sayısı 750 mi, 553 mü?

“Her şey çok güzel olacak”, “Adayımız üniversite hocası”, “Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürü ve Başkan Yardımcısı” güzellemeleriyle il belediye başkanlığını kazanan CHP Semih Şahin’le hüsranları yaşadı. Ziraat Bankası karşısındaki belediye parkında yapılan çalışmaların masrafı zamanın Belediye Başkanı Semih Şahin, meclis toplantısında 4 milyon 600 bin TL olarak açıkladı. Daha sonra düzenleme yaptıkları parkın önünde basına 3 milyon 654 bin TL harcama yaptıklarını açıkladı. Aradaki fark 1 milyon TL. Belediyenin muhasebesi bir parka harcanan parayı hesap etmekten aciz mi? demekten kendimi alamıyorum. Zaten tutarsız idareciliğin sonunda belediye başkanlığı rüşvet iddiasıyla el değiştirdi.

Semih Şahin İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığından uzaklaştırılınca, vekil olarak belediye meclisi tarafından başkanlığa seçilen Melek Mızrak Subaşı da Semih Şahin’in parka yapılan masrafları tam olarak açıklayamadığı gibi belediye personel sayısını açıklayamadı. Melek hanımın 750 olarak açıkladığı personel sayısını başkan yardımcısı Hüseyin Yıldız 553 olarak açıkladı. Biri başkan biri yardımcısı hangisine inanalım?

Melek hanım “Bizim 750 çalışanımız var ve 11 milyon 850 bin TL kadar her ay ödeme yapıyoruz onlara. Bu ay İller Bankasının bizlere gönderdiği para 11 milyon 300 bin lira. Maaş ödemeye bile yetmiyor bırakın hizmet yapmayı. Normalde 25 milyon TL göndermeleri gerekirken, bu rakamı gönderdiler. Bunu şunun için söylemek istiyorum. Siyaset yapmak, birilerinin canını yakmak değildir. Çünkü örneğin bu akşamki çorbayı yapan da bizim çalışanımız, yol ve caddelerde çalışan da bizim personelimiz. Her birisinin ayrı ayrı ihtiyaçları var.” dedi.

Hüseyin Yıldız “Bilecik Belediyesi’nde çalışan sayımız toplam 553 kişidir. Belediye Başkanımız sayın Melek Mızrak Subaşı’nın personel yemeğinde verdiği sayı heyecanından ötürü yemeğe katılanlarla belediye çalışanlarının sayısını yanlış telaffuz etmiştir. Yemeğe gelen personel sayımız 750 kişidir, bu da eşli olduğu içindir. Belediye çalışan sayımız 553 kişidir, Osmaneli ilçemizde 70 kişiye bir belediye çalışanı düşüyor, ilimizde ise 151 kişiye bir belediye çalışanı düşüyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” paylaşımını yaptı.

Melek Hanım İller Bankası’nın 11 milyon 300 bin TL gönderdiğini, halbuki 750 çalışana 11 milyon 850 bin TL maaş ödemesi tuttuğunu gelen paranın yetmediğini söylüyor. “Siyaset yapmak birilerinin canını yakmak değildir” diyerek iktidarı halka şikayet ediyor.

Melek Hanımın yardımcısı Hüseyin Yıldız bey belediyeden maaş alan personel sayısının 553 olduğunu söyleyerek, başkanını yalanlıyor. Arada ki fark 197 personel, İller Bankası’nın gönderdiği 11 milyon 300 bin TL. Paranın 750 personele yetmediğini söyleyen Melek hanım, Yıldız 553 personel olduğunu söylediğinde gelen paranın arttığını görüyoruz.

Melek hanım “Her ay 11 milyon 850 bin TL maaş ödüyoruz, gelen para 11 milyon 300 TL” diyor. Yani 550 bin TL eksik olduğu görülüyor. 197 kişinin maaşı 550 bin TL’nin üzerindedir. Bu durumda personel sayısını tam veremedikleri gibi ödenen maaş miktarını hesap edemiyorlar.

Bu yazı toplam 2191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR