MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

REFERANDUM ÇALIŞMALARININ KRİTİĞİ -2-

REFERANDUM ÇALIŞMALARININ KRİTİĞİ -2-

“Bir elmanın iki yarısıyız” diyen Bilecik milletvekillerinin arasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Kılıçdaroğlu Bilecik’te düzenlediği mitingde Poyraz’ı kastederek “Bu ülkede halkı kandıran, doğruları söylemeyen insanları meclise göndermeyeceğiz. Siz mecliste ihaleye fesat karıştıran milletvekili ister misiniz? Siz mecliste hayali ihracatçı, kalpazan ister misiniz?” demişti.

Bu sözler üzerine Poyraz Kılıçdaroğlu’na tokat gibi bir cevap verdi ancak, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün Kılıçtaroğlu’nu savunan ve Poyraz’ı suçlayan basın açıklaması yaptı. Poyraz ise sert açıklamalarını sürdürdü. Tüzün’ün karşılık vermemesi üzerine sular durulurken referandum çalışmaları sürecinde Poyraz, Tüzün’e meydan okuyarak adeta geçmişteki günlerin hıncını almak istedi.

Tüzün ise bütün meydan okumalara karşılık etkin bir muhalefet sergilemiyor. Bu tutumu geçmişe dönük bazı tahlilleri yapmaya da vesile oluyor. Daha önce Bilecik Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Tüzün Bilecik Belediyesini Ak Parti Kazandıktan sonra Selim Yağcı ile ilgili hiç muhalefet yapmadı diyebiliriz.

Hatta seçimlere yakın Selim Yağcı ile ilgili olumsuz haberler ve ciddi iddialar bazı basın organlarında yer almıştı. Yine Kemal Kılıçdaroğlu gurup başkan vekili iken Bilecik’e yerel seçim öncesi geldiğinde Selim Yağcı’yı kastederek “Bilecikliler Belediye Başkanı tarafından soyulmamalıdır” ve “Durmak yok yolmaya devam” ifadelerini kullanmış elinde yolsuzluk dosyalarının bulunduğunu ve 29 Martta yağlarının alınacağını söylemişti.

Bu sürecin ardından Selim Yağcı yerel seçimlerden önce Kent Ormanında partilileriyle basına açık toplantısında kendisinin de elinde geçmiş döneme ait belgelerin bulunduğunu söylemişti. Bu açkılamalardan sonra Tüzün’ün yine sesi kesildi. Hatta Kılıçdaroğlu Bilecik’e genel Başkan olarak geldiğinde bu sefer Selim Yağcı’nın adını ağzına dahi almayışı oldukça dikkat çekmişti.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Bilecik Belediyesiyle ilgili muhalefet yapmayışı, Poyraz’ın açıklamalarının ardından sessiz kalması ve referandum sürecinde yine Poyraz’ın meydan okumalarına karşılık cevap vermemesinin etkileri sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor. CHP, Selim Yağcı’nın yaptığı icraatlardan Bilecik halkının memnun olmadığını düşünerek Bilecik merkezden hayır oyu beklentisi fazla. Bakalım çıkan oylar Selim Yağcı’yı mı, CHP’yi mi memnun edecek.

Bu yazı toplam 1088 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR