ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Sahi Bozüyük neredeydi?

Sahi Bozüyük neredeydi?

Yıllardır süre gelen bir bilinmezliğin ilçesi Bozüyük. Oysa hiç mi düşünmüyorlar Bozüyük'ün aslında ne kadar aktif olduğunu. Söylesenize kaç ilçede var Ticaret ve Sanayi Odası?  

Ben söyleyeyim 922 ilçe arasında sadece 114 tane Ticaret ve Sanayi Odası olan ilçe var ve bunların birisi de Bozüyük.  Diğer ilçelere baktığımızda hep büyük şehirlerin ilçeleriydi aslında. Ama gel gör ki Bozüyük hala bir bilinmezliğin içinde.  Muğla'da bir köy var 'Bozüyük' emin olun bizim ilçemizden daha çok tanınıyor. Bunun nedeni nedir, neden bu durumda Bozüyük tartışılır. Bunun için sayfalarca yazı yazılması gerekir. Benim değinmek istediğim mesele bugün başka.

Başta da belirttim, bir çok ilçede olmayan ama bizde var olan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'ndan. Bunun yanında Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi birliklerin yanı sıra canlı ve aktif sivil toplum kuruluşlarını barındırıyoruz ilçemizde. Bizler için büyük bir velinimet bunlar. Sanayi anlamında büyük fabrikalara ev sahipliği yapıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Bozüyük Bilecik'in en büyük ilçesi ve ilin sanayi ve ticaret anlamında lokomotifi olduğunu.  

Bu doğrultuda ilerleyecek olursak, Bozüyük Ticaret Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve diğer dernek ve odalar, Bozüyük'ün kalkınması adına önemli bir yere sahip. Her bir kurum kendi bünyesi altında güzel çalışmalara imza atıyor. İlçemizde bulunan en küçük derneğimiz bile bugün üyelerini toplayıp güzel bir etkinlik hazırlıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Bozüyük Dostları Derneği, "Edebiyat Günleri" adı altında bir etkinlik düzenledi. Tek amaçları vardı Bozüyük'ün değerlerine sahip çıkmak. Onlarda işe edebi anlamda başladı ve Bozüyük'ün yazar ve şairlerini tanıtmak adına bir program düzenledi. İmkanlarımız oldukça iyi durumda. Ve bu imkanları olabildiğince verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. 

Bunların yanında bu başlığı da atlamadan geçemeyeceğim. Kent Konseyi'nin ilk kez Bozüyük'te kurulduğunu biliyor musunuz? Daha Bilecik'te kurulmamışken Bozüyük'te kuruldu ve aktif olarak çalışmaya başladı. Yani böylesine güzel imkanlarımız varken bunları değerlendirmemek ilçemiz için büyük kayıp olacaktır.

Son zamanlarda bir sessizlik hakim ilçemizde. Pandeminin başlamasıyla birlikte programlar etkinlikler duraklama dönemine girdi. Neredeyse her gün haber için odaların, derneklerin programlarına katılırken şimdi ise bunlara hasret kaldık. Bozüyük'ün geleceğine yön verecek bütün kuruluşların artık silkelenme zamanının geldiğini düşünüyorum. İlçemiz alışık olduğu tempoya tekrar geri dönmeli. Bozüyük neredeydi artık birilerine bunu göstermeliyiz. Var olan değerlerimize sahip çıkıp hakkettiğimiz yere, bir an önce gelmeliyiz. Başta ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları diyalog halinde Bozüyük'ü yine ilin lokomotifi durumuna getirebilmeli.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bilecik Valiliği görevine atanan Vali Dr. Kemal Kızılkaya ilk ilçe ziyaretine Bozüyük ile başladı. Sayın Valimizin bu ilk ziyareti Bozüyük'e verdiği önemi gözler önüne sundu. Umarım Sayın Valimizi Bozüyük'te oda ve STK'ların hazırlayacağı bir çok etkinlik için misafir ederiz.
 

Bu yazı toplam 13721 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR