ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Sanırım çilemiz bitmedi

Sanırım çilemiz bitmedi

Yıllardır üç hastane arasında gidip gelen Bozüyük halkının çilesi bitti mi acaba? Yeni hastaneye kavuştuk, kavuştuk kavuşmasına da Bozüyük halkı yine dertli. Şimdi ki sorunumuz ise doktorumuz yok!

Randevu almak için günlerce bekler oldu vatandaş, hadi randevuyu aldı diyelim günü geldi hastaneye gidecek bir telefon geliyor, randevu iptal. Telefonun ucundaki ses doktorun randevu gününde olmadığını söylüyor. E hal böyle olunca insanlar soruyor çile sona erdi mi? 

Şimdi nankörlük etmeyelim, yıllardır iki mahalle arası mekik dokuyorduk. Röntgen çekineceğiz karşıya git, muayene olacaksın buraya gel. O günleri ne çabuk unuttuk. Özlemle bu hastanenin açılmasını bekledik hepimiz. Yeni bir yapılanma mevcut. Ben inanıyorum ki kısa sürede bu güzel hastahane yeterli sayıda doktoruna kavuşacak ve o zaman Bozüyüklüler diyecek ki çilemiz artık sona erdi.

Bozüyük Devlet Hastanesi, eski yerinde iken bir çok başarılı operasyona da imza attı. Buna da değinmeden edemeyeceğim. Hatta Bozüyük’te ilki gerçekleştiren doktorlarımız var. Burun ucu olmayan bir hastaya yeniden burun ucu yaptılar, hemde kaburga kemiğinden. Bozüyük Devlet Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Tankut Uzun ve Op. Dr. Oben Yıldırım’ın birlikte gerçekleştirdikleri operasyonla Bozüyük’ün ismini duyurdular. Her zaman söylüyorum, elimizde çok güzel imkanlarımız var önemli olan bu imkanları nasıl değerlendirdiğimiz. 

Bozüyük için şehir hastanesini aratmayacak büyüklükte bir hastane yapıldı. Tek çatı altında bütün birimleri topladı. Hepimiz biliyoruz ki tedavi için Bozüyük yerine Eskişehir hastanelerini tercih ettiğimizi, bunun sebebi doktor eksikliği olabilir, randevu sıkıntısı olabilir, belki de iki mahalle arası git gel yapmaktansa Eskişehir’e gitmeyi tercih bile etmiş olabilirler. Umarım yeni hastanemizle birlikte, buna da son verilecektir. Eğer yine randevular 15 gün sonraya verilecek ise yeni yapılan hastanenin de pek bir anlamı kalmıyor. Hastaneyle birlikte ilçemizin nüfusunu karşılayabilecek iyi doktorlara da ihtiyacımız var. 

Yeni hastaneyle birlikte neler değişti bir de ona bakalım; 

Eski devlet hastanesinde 37 poliklinikte hasta kabulü yapılırken, yeni hastane 69 poliklinikte hasta kabulü yapacak.

Ameliyathane sayısı 5'ten 10'a çıktı.

Yatak kapasite sayısı 150 iken 250 oldu.

Son teknolojiye sahip görüntüleme cihazları ile sağlık hizmeti sunulacak.

Ve bunun gibi daha bir çok madde sıralanabilir.  Kısacası Bozüyük halkına yakışır bir hastane oldu. Bu yeni hastane için çok çaba gösteren geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Sağlık Bakan yardımcısı Halil Eldemir’e böylesine donanımlı bir hastaneyi Bozüyük’e kazandırdıkları için teşekkürü bir borç biliriz.
 

Bu yazı toplam 5310 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR