MÜCAHİT BAYRAK

MÜCAHİT BAYRAK

SÜPER GÜÇ MESELESİ

SÜPER GÜÇ MESELESİ

Bugün konuşulan gerçi sadece bugün değil yıllarca konuşulan ümit edilen “ süper güç” olma hayali “Türk’ün cihan hâkimiyeti mefkûresi” neden olmalı, nasıl olmalı, ne zaman olacak soruları aklımıza takılan belli başlı sorulardır.

Neden olmalı? Ertuğrul gazi Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda sancağı teslim ederken Osman Gazi’ye “oğul bizim işimiz ilay-ı kelimetullahtır. Allah davasıdır. Yoksa kuru cihangirlik davası değildir” demiştir. Biz bugün bu sözün idrakinde miyiz? Özellikle de İslamcılar. Davamız şanlı ordularımız ile Avrupa’nın içlerine kadar yürümek midir? Yoksa Allah’ı (cc) ve onun sevgili peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sav)’i anlatmak mıdır? Allah davası mı? Yoksa kuru cihangirlik mi?

Şimdi, bir devlet nasıl “süper güç” olabilir? Bu sorunun yanıtını aramaya çalışalım.

Böyle bir güç olmak tamamen silah ve paraya dayanmaz. Siz de bunlardan daha fazlası olması gerekir. Böyle bir statünün kültürel birikimi olması lazım hem milletinizde ve buna bağlı olarak devletinizde. Dünyanın dört bir yanında insanlar sizin gibi konuşmalı. Nasıl ki şimdi bizler “Türkçe konuşan bir batılı isek İnsanlarında “farklı dillerde konuşan Türk olması lazım” . Öyle bir sistem inşa etmelisiniz ki akıllarda, insanlar sizin metotlarınız ile düşünsün. Peki, ama niye diye sorarsanız. Çünkü böylelikle yolu siz tayin etmiş olursunuz ve gidilecek yer sizin istediğiniz yer olur.

Misal, insanların birer çark olduğunu düşünün. O çarklar döndüğünde size hizmet edecek. Durduğundan ise belki size hizmet etmeyecek lakin kendisi de zarar görecek bu yüzden çarklar hep dönecek ve hep size hizmet edecek. Ara sıra yağladığınız zaman çarkları bir hediye niteliğinde kandırırsınız da onları. Bu da zaten çarkların size minnettar olmasını sağlayacaktır.

İnsanların beynine kültürünüzü nakşedeceksiniz adeta. Daha sonra sizin insanınız olmasa dahi yaptıklarıyla sizin medeniyetinize hizmet edecek. Nasıl bizim şimdi batı medeniyetine hizmet ettiğimiz gibi.

İnsanların ayaklarına değil zihinlerine prangalar vuracaksınız. İnsanların ayaklarına prangalar vurmak, hapse atmak çözüm değildir. Beyinleri zindanlar da tutmak gerekir. Çünkü insan aklıyla ayağında prangalı zindanda olduğunu fark eder ancak ayaklarıyla aklının prangalı olduğunu anlayamaz.

İnsanları köle gibi çalıştıracak, çocuklar gibi kandıracaksınız.

Akıllara hükmedeceksiniz ki insanların, dünyanın öbür ucuna gitseler de sizin medeniyetinizi inşa edecekler.

Buyurun size dünya istilası, var mı bundan daha güçlü bir istila. Silahla yapılan istilanın herkes farkındadır. Kurtulmak için her an tetiktedir. Ancak, düşünce istilasını sadece Cemil Meriçler farkındadır. Görevleri ise milleti uyandırmaktır.

Bu yazı toplam 575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİT BAYRAK Arşivi
SON YAZILAR