MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Tahammülsüzlüğün neticesi...

Tahammülsüzlüğün neticesi...

Belediye Başkanı Semih Şahin'i makamına giderek Basın Masası'na davet ettim. Yaptığımız haberlerden rahatsız olduğunu ve protesto etmek için katılmayacağını söyledi.

Başkan seçildiği günden beri adeta birileriyle tartışmaya didişmeye yer arıyor. İlk olarak önceki dönem görev yapan Nihat Can ve Selim Yağcı'ya iftira boyutunda hakaretvari söylemleri oldu. Ardından İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile mahkemelik oldu. Hızını alamadı ilin mülki amiri Vali Bilal Şentürk ile arasını açtı. BEBKA Genel Sekreterliği için Mafya benzetmesi yaptı. Yetmedi kendi partisiyle didişmeye başlayarak Gölpazarında 2 dönem belediye başkanlığı yapmış Vedat Kazıcı'yı Bilecik Belediye Başkan yardımcılığından adeta kazıdı. Anlaşılan şimdi sıra basına geldi.

Semih Şahin'e soracağım sorularla kamuoyunun birinci ağızdan olup biteni öğrenmesini istedim. Ama Semih Şahin bundan kaçtı.

Semih Şahin haricindeki seçilmişler, toplumun önde gelen isimleri haberlere, eleştirilere tahammüllü. Sorulan sorulara, röportaj tekliflerine açık. Kamuoyuna doğru bilgiyi vermek için gayretli.  CHP'de dahil tüm siyasi partiler hiçbir zaman terbiye sınırlarını aşan, ayrımcılık yapan bir tavır içersinde görülmediler. 

Ancak Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in röportaj teklifimizi reddetmesinin yanı sıra ülkemizdeki tüm vatandaşların ortak değeri olan Cumhuriyet Bayramında, Semih Şahin'in ilimizdeki iki gazeteye Cumhuriyet Bayramı Kutlama ilanı verip, Sakarya Gazetesi ve Bilecik Haber okuyucu kitlesini ayırması ve ayrımcılık yapmasını siz kıymetli okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.

Biz Semih Şahin aday adayı iken, aday iken ayrımcılık yapmadık. Bilecik'teki tüm aday adaylarına, adaylara kendilerini tanıtma imkanını, projelerini anlatma imkanını aynı şekilde kendilerine de sunduk. 

Belediye Başkanı olduğu günden bu yana belediyenin haberlerini ayrımcılık göstermeden verdik. Ancak basının görevi haberleri kamuoyuna doğru bir şekilde vermekle beraber konuları kamuoyu önünde tartışmaya açmak, eleştirmekte var.

Eleştirilere tahammül edemeyen Semih Şahin minyatürlerin açılış programına gazetemizi davet etmedi. 

Bu çocuksu tavırlar kamuoyunda kendisini küçültür. Başkan Semih Şahin'e söylediğim sözle yazıma son veriyorum "Yayın hayatına başladığımız 32 yıldan bu yana çok sayıda siyasetçi haberlerimizden rahatsız oldu, küstü, darıldı. Biz sizlerin istediği şekilde haber yapacak değiliz. Bu zamana kadar doğru bildiğimizden şaşmadık. Aynı doğru bildiğimizi yazmaya da devam edeceğiz. Siz de zamanla alışırsınız."

Kamuoyunun her şeyi bilmesini istediğimiz için şunu da açıklayalım. Biliyorsunuz dört danışmanı sekreterleriyle belediyeye dolduran Semih Şahin'in Başdanışmanı Selçuk Erdağ, göreve başladığında bütün basını ziyaret etmesine rağmen gazetemizi es geçti. Bundan üzüntü duymuş değiliz, bunu yazmaktaki gayemiz, Başkan Şahin ve ekibinin demokrasi anlayışının yanlış yönde geliştiğini anlatmak içindir. Tarihe not düşmek için yazıyoruz. İsteyen istediği gibi davranır. Bunlar engel değildir kervan yürür.

Bu yazı toplam 1402 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR