MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

TAHMİNLER TUTTU MU?

TAHMİNLER TUTTU MU?

3 dönem Bilecik Belediye Başkanlığı yapan Selim Yağcı’nın adaylığı kesinleştikten sonra olur olmaz dedikodular tekrar üretilmeye başladı.

Kısa adı (BİDÜM) olan “Bilecik Dedikodu Üretme Merkezi” tarafından Yağcı’nın Belediye Başkanlığı görevinde olan dönem içerisinde farklı dedikodular çıkaran bazı isimler bunu bütün Bilecik’e yaymayı başardı diyebiliriz.

Hatta sohbetini çok sevdiğimi bir arkadaşım lakabını söyleyerek “filanca kişi kendi başına ilimizde siyap beyaz yayın yapan gazeteden fazla trajı var. Adam ayaklı gazete gibi” deyince bayağı gülmüştüm.

Bozüyük’te de durum çok farklı değildi. Selim Yağcı’yı istemiyoruz. Bozüyüklü bir aday isteriz. 1. Sıra Halil Eldemir’in hakkıydı deyip gezenler vardı.

Bu dedikodulardan teşkilatların etkilendiğini söyleyenler de var.

Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi seçim döneminde basın açıklaması yaparak Bilbordlarda 2. Sıra milletvekili adayı Halil Eldemir ile Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın fotoğrafı var. Usul 1. Ve 2. Sıra milletvekili adaylarının resmi olması değil midir. Selim Yağcı’yı Bozüyük’teki Ak Parti Teşkilatlarının ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın istemediği yönünde açıklamaları olmuştu.

Bilbordlardaki bu görüntüden bu sonuç çıkar mı? Mantıklı konuşacaka olursak çıkar.

Peki bunu Fatih Bakıcı bu refleksle hareket etmiş midir, yoksa yanına aldığı, adam sandığı adamların beceriksizliği midir onu da Sn. Bakıcı karar versin. Benim buradan bir tavsiyem var “Klavuzu karga olanın burnu …. Kurtulmaz”

En çok oy potansiyeli olan Bilecik ve Bozüyük’te olur olmaz dedikodular ve az önce anlattığım gibi bu algının dışa yansımasını herkes gördü.

Bu arada Milletvekili ve 2. Sıra milletvekili adayı Halil Eldemir’in Bozüyük’e Şehir hastanesi müjdesi oldu.

Şimdi ben soruyorum bu müjdenin Bilecik’teki Ak Parti’ye nasıl bir artısı olur?

Bozüyük’te bu haberi okuyanlar şöyle düşünür: “Halil Eldemir çok çakışıyordu. Bak şehir hastanemizi bile getirdi ama adamın hakkını yediler. Ben de o zaman şöyle yapayım..”

Bilecik’te bu haberi okuyanlar nasıl düşünür? “Bilecik’te hastane yılan hikayesine dönsün!.. Bozüyük’e şehir hastanesi kurun!..” 

Bunları ancak kurnaz bir danışman düşünebilir!..

Bir taraftan da Selim Yağcı aleyhinde, kızı aleyhinde yayın yapanlar var. HDP’yi parlatanlar var.

Kim mi? Onlar kendilerini iyi biliyor. Ama şunu söyleyeyim. Selim Yağcı aleyhine yayın yapanlar danışmandan mükafatını aldılar!..

Bu aynı zamanda iki kutbun aday belirlenmesinden sonra hala yarışının devam ettiği manası mı taşıyor? Bunları da tartışabiliriz.

 

Bu yazı toplam 4955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR