AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Teşkilat Akademisi

Teşkilat Akademisi

AK Parti tarafından geçtiğimiz hafta sonu Teşkilat Akademisi adı altında yoğun bir eğitim programı gerçekleştirildi. Alanında uzman ve tecrübeli birçok isim çeşitli konularda ders niteliğinde konuşmalar yaptı.  

AK Parti Teşkilatlarının programa olan ilgisi hayli yüksekti. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin büyük salonu hınca hınç dolmasa da belirli bir seviyenin altına hiç düşmedi. 

Peki nedir bu Teşkilat Akademisi?

AK Parti’nin tabiriyle “Teşkilatların motivasyonunu yükseltmek, aidiyet duygusu yüksek üyeler yetiştirmek ve teşkilat mensuplarının yetenek ve kapasitelerini arttırmak” diye amaçlanıyor. 

AK Parti Bilecik Teşkilatı, yerel seçimlerden bu yana üzerindeki ölü toprağını halen atamadı. İl Başkanlığında yaşanan değişim sonrası yükselen beklentiler karşılanabilmiş değil. Bazı ilçelerde moral ve motivasyon sıfıra düşmüş durumda. 

Bakalım Teşkilat Akademisi sonrası düşen motivasyonlarda bir değişiklik olacak mı?

Aidiyet duygusunda yaşanan körelmeler Bilecik AK Parti’nin bir başka problemi. Partinin kurumsal kimliğinden öte şahıslar üzerinden oluşan kitleler aidiyet duygularını zedeliyor. AK Partili yerine falancanın adamı, filancanın ekibi gibi söylemler iyice ayyuka çıktı. Partisinin bazı politikalarına veya teşkilat mensuplarına kızanlar ise siyasi literatüre ‘Ben Reisciyim’ diye bir kavram soktu. Böyle böyle aidiyet duygusu her geçen gün kaybediliyor. 

Bakalım Teşkilat Akademisi sonrası azalan aidiyet duyguları yeniden yükselecek mi?

Teşkilat Akademisi’nin bir diğer amacı ise teşkilat mensuplarının yetenek ve kapasitelerini artırmak. Elbette ki nitelikli teşkilat mensupları yetiştirilsin ama bu yetiştirilen kişi veya kişiler bir süre sonra potansiyel rakip olarak değerlendirilip dışlanmasın. Yönetim ve meclis listeleri oluşturulurken yetenekli ve kapasitesi yüksek isimlere önem verilsin. 

Bakalım Teşkilat Akademisi sonrası bu kriterler değişecek mi?

AK Parti’nin gerçekleştirdiği Teşkilat Akademisi gibi programların ülkemiz siyaseti adına önemli olduğunu düşünüyor ve bu tür organizasyonlarda konuşulanların, anlatılanların vücut bulmasını temenni ediyorum. 
 

Bu yazı toplam 2399 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR