ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Vatandaş yorgun

Vatandaş yorgun

Okuyanlar bilir, geçtiğimiz haftaki köşe yazımda ‘Ticaret Ahlakı’ ana başlığı altında, dolardan, zamlardan, alım gücünden ve ahlaklı esnaflardan bahsetmiştim. Bir de yazının girişinde okullardaki ‘Din Kültür ve Ahlak Bilgisi’ dersine değinmiştim. 

Ne manidardır ki bu haftanın gündeminde okullardaki ‘Din Kültür ve Ahlak Bilgisi’ dersleri yer aldı. Bazı yetkililer bu derslerin kaldırılması gerektiğini savunurken bazı yetkililer ise kaldırtmak isteyenlere gerekli cevapları verdi. Ama benim bu haftaki konum bu değil. Kısa bir özet geçip bu yazıma başlamak istedim.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin 703. Marketini Bozüyük’te açtık. Güzel bir açılış oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr Fahrettin Poyraz’da Bozüyük’ü yalnız bırakmayarak açılışta yer aldı. 

Biliyorsunuz Bozüyük’te ikinci marketi açıldı Tarım Kredinin, ilk marketin açıldığında rağbet oldukça büyüktü çoğu vatandaş oradan alışveriş yapmaya başladı. Sonra ülkedeki zamlardan mı desek pandemi mi desek nedeni bilinmez baştaki yoğunluk kalmadı.

Şimdi ikincisi açıldı. Açılış esnasında fiyatlara şöyle bir göz gezdirdim, şuan ki her markette olduğu gibi normal seviyedeydi. Burada daha ucuz olması gerekmiyor mu diye düşünürken Sayın Poyraz açılış konuşmasında bu sorularımı cevapladı.

 “Bizim devletten 1 lira, 1 kuruş ödenek aldığımız yok. Yani rakiplerimiz hangi ticari kriterlere göre, hangi şartlara göre faaliyet gösteriyorlarsa biz de aynı şekilde faaliyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. E hal böyle olunca fiyatlarda farklılık beklemek olmaz.

Ama akıllara bir de Cumhurbaşkanımızın Tarım Kredi Marketleri ile ilgili ifadeleri geliyor;  “Bu markette satılan mallar, fiyat noktasında, kalite noktasında, miktar noktasında çok uygun. Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinden 1000 tane açarak fahiş fiyatı önleyeceğiz”

Şimdi Bozüyük’te 703. açıldı. 2021 sonuna kadar Türkiye’de toplamda 730 market açıldı ve 2022 mart ayı sonuna kadar da 1000 olarak belirlenen hedefe ulaşılacağı kesin. E hal böyle olunca da hedef tamamlanınca mı fahiş fiyatlar önlenecek diye düşünmeden edemiyor insan.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın, vatandaş artık yorgun dolar düştü diye sevinemiyor. Dolar artarken tavşan hızıyla artan fiyatlar dolar inince kaplumbağa misali hareket ediyor.

Fahiş fiyatlar herkesin canını burnuna getirdi, insanlar markete gitmeye korkar oldu. Önceden bozdurulan 50 Liranın kıymeti olmazken şimdi bozdurulmadık 50 liralar kalmıyor ceplerde.
 

Bu yazı toplam 8790 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR