MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ZORU BAŞARALIM

ZORU BAŞARALIM

Çin'in Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs salgını Aşağıköy'e kadar geldi diyordum artık Bilecik'in neredeyse bütün yerleşim yerlerinde görülebiliyor.

Devletimizin, yetkililerin uyarılarına son derece dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

Ölüm oranlarına bakıp aldanmayın. Yoğun bakımda ve entübe de kalan hastaları dinleyin. Televizyondan anlattıklarını dinlediğimizde hastane odasında bir başınıza, yanınıza gelen görevliler adeta uzay elbiseleri giymiş gibi, hasta ise yüksek ateş, ağrı, bulantı ve en zoru da nefes darlığı çekiyor.

Bir adım ötesinde bu durumu bile özler konuma geliyorsunuz. Entübe de yani solunum cihazına bağlı ve kıpırdamadan sadece tavana bakabiliyorsunuz?

Bu anlatılanları dinleyince insanlar irkilmesi ve son derece tedbir alması gerekiyor.

Vatandaşlarımızın bu zorlukları yaşamaması için Devletimiz ülke genelinde tedbirler aldığı gibi Bilecik Valiliği de Bilecik özelinde bazı tedbirler alıyor.

Tedbirler aşamasında da tabii ki bazı mağduriyetler de yaşanabilir. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için verilen izinleri suistimal etmemek gerekiyor. Bu hassas çizgiye elimizi vicdanımıza koyarak hareket edilmesi lazım.

Vatandaşın yapması gerekenler olduğu gibi şu ana kadar ilimizi yönetenlerin de yapması gereken ancak yapılmayanlar var. Bunların başında bir türlü hizmete başlayamayan yeni Bilecik Devlet Hastanesi.

Yıllarca nereye kurulacağı kararlaştırılamayan konuyla ilgili yıllar önce "BECERİKSİZLİK DEVAM EDİYOR" manşetini atmıştık. Maalesef hala yeni binasında hizmete başlayamadı.

Sağlık personelinin zor koşullarda hizmet verdiği şu sıkıntılı dönemde vatandaşlarımızda adeta köhne bir yapı içerisinde sağlık hizmeti almaya çalışıyor.

Manşetimizde de yer aldığı gibi inşası biten yeni devlet hastanesinin biran önce yeni yerinde hizmet vermeye başlaması gerekir.

Ayrıca bu hizmetin aksaması da hem siyasilerin hem bürokrasinin kulağına küpe olsun. Geciken hizmetin hiç beklenmedik bir anda nasıl elzem olduğu aşikar.

Bu arada şu hatırlatmaları da yapmak istiyorum. 

Geçimini çiftçilikten sağlayan, kışın il ilçe merkezlerinde ikamet eden 65 yaş üstü kişiler tarlasında mevsimi gelen tarımsal faaliyetleri yürütmek için izin alıyor. Hobi bahçesi gibi veya bu imkanı suistimal ederek pikniğe gitmek için imkanları kullanmaya kalkmak suistimal olur. Bu sefer ekmeğini çiftçilikten kazanan kişilerin izin alması daha da güçleşir.

65 yaş üstü kişilerin her türlü ihtiyacını kapısına kadar getiren görevlilerimize olur olmaz, çok elzem olmayan ihtiyaçları iletmek bence bir suistimaldir. Gerçekten ihtiyacı olan kişilerin ihtiyaçlarının ulaştırılmasına mani olabilir. 

Sağlık her şeyden önemli. Ciddi bir rahatsızlığımız varsa sağlık kuruluşlarına gidelim ancak sonraya ertelenebilecek veya istirahatle geçebilecek bazı önemsiz rahatsızlıklardan dolayı sağlık kuruluşlarını meşgul etmemeye gayret edelim.

Sahada olduğumuz için görüyoruz, emniyet görevlileri uygulama esnasında her vatandaşa gayet kibar bir şekilde sorularını yöneltiyor, görevini icra ediyor. Empati yapın ve sabahtan akşama kadar hiç durmadan aynı işle uğraşsanız bir müddet sonra oflamaya başlarsınız, insanın doğasında var. Buna rağmen bu gayreti sergileyen görevlilerin işlerini zorlaştırmamaya gayret edelim.

Tabii söylemek kolay yapmak zor.

Hep birlikte zoru başaralım.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 3494 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR