Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Derneklerin ilaçlama dronu talebi

Derneklerin ilaçlama dronu talebi

Malzeme Mühendisliği Kompozit Atölyesi olarak geçtiğimiz hafta 2 büyük organizasyona koordinatörlük yaptık. İlk olarak Türk Hava Kurumu'nun destekleriyle ve İlker Çınar kardeşimin katkılarıyla Kendirli köyünde model uçak pilotaj eğitimi verildi. Bu kapsamda gerekli desteği bizlere veren Valimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu hafta konumuz çok daha önemli bir proje olduğu için, tüm paydaşlara kısaca saygılarımızı sunalım.

Arkadaşlar şehrimizde bütün ilçelerimizden ilaçlama ile ilgili olarak; hem eğitim, hem de bir drone imalatı talebi bulunmakta. Bu kapsamda biz de BŞEÜ İHA Atölyesinide endüstriyel bir ürün geliştirmek istemekteyiz. Fakat gerekli maddi desteği bulamadık. Ve şematik tasarımı tamamlanmış projemize başlayamadık.

3-5 litrelik bir drone yapıp en azından manuel ilaçlamaya uygun hale bir yıl içinde getirmek istemekteyiz. Ayrıca bu drone ücretsiz olarak gerekli eğitimi tamamladıktan sonra, tüm halk tarafından kullanılabilecektir. Böylece halkımız yeni nesil tarımcılık konusunda bilinçlendirilirken, aynı zamanda verimli bir Ziraat yapılabilecektir.

En az %50 ilaçlamada tasarruf sağlayan insansız ilaçlama sistemi ayrıca gübrelemede ve nemlendirmede de kullanılabilecektir. Buradan tüm tarım iştirakçilerine sesleniyorum. Bizim projemize destek olma konusunda lütfen yardımcı olun. Eğer yeterli kaynağı bulabilirsek full otomasyon sistemi ile çalışabilecek ürünü 2 yıl içinde geliştirebiliriz. Ortalama maliyet Ar-Ge çalışmaları için 4-5 bin doları aşmayacaktır.

Bu konuya destek olmak adına buradan açık ve net bir biçimde gerekirse her ay yazı yazacağımı belirtmek isterim. Ayrıca Pazaryeriler Kalkınma Derneği başkanı Ahmet Bey'e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Kendilerine de ayrıca bu yazı vasıtasıyla acil şifalar dileriz. Bizlere tüm ilçenin ihtiyacı olan bu ürünün geliştirilmesi adına gerekli desteği vermişlerdir.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu pazar günü hain darbe girişimine karşı ülkemizde bağımsızlığın korunmasın adına mücadele eden halkımıza destek vermek için, insansız hava araçlarımızla birlikte organizasyonda yer almış bulunmaktayız. Standımızı ziyaret eden tek akademisyen Ülküye hocamıza, öğrenci işleri daire başkanımız Sezer Bey'e ve Veli başkanımıza teşekkür ederiz.

Bu yazı toplam 1912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR