Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

5 Dolara Al 50 Dolara Sat Projesi

5 Dolara Al 50 Dolara Sat Projesi

Bilecik – Sakarya gazetesinin değerli okurları, uzun zamandır fuar ve yarışmalar derken şehrimiz için düşündüğümüz birçok olumlu içeriği geciktirdik. Millet kavga etmeye devam etsin, biz de hep beraber şehrimiz için nitelik üretmeye çalışacağız bu medya kurumu vasıtasıyla inşallah diyerek söze başlayalım. Üç kıtaya hüküm etmiş şanlı devletin kurucu şehrine geldiğim dört yıl öncesinde, teknoloji geliştirmek adına birçok proje başlangıcım bulunmaktaydı Akyurt Sanayi Sitesinde. Bazıları finansman ve doçentlik çalışmaları yüzünden geri kaldı maalesef bu güne kadar. Bunlardan en önemli adımları attığım ve belirli bir seviyeye gelmiş olan; Nitelikli Metal Tozu Projesi’ni sizlere anlatmak isterim bu köşe yazısında. Belki çıkar şehrimizden bu alana yatırım yapmak isteyen vizyoner yatırımcılar.
 
Evet, yeni başlayanlar için bu bir toz işi. Yani; biraz enteresan ama bilimde Toz Metalürjisi olarak geçer aslında. Tam olarak nedir bu işlem? Açıklayalım siz değerli Bilecik halkına. Külçe alüminyumu 5 dolara al sonrasında; özel bir ortam ve nozzle’dan geçen erimiş metal atomize olsun bir silo altında. Kilosu 50 dolardan başlayıp saflığına ve sinterlenme özelliğine göre, 500 dolara varan fiyatlarla yer alsın sanal pazarda. Sadece alüminyum değil birçok farklı metal de üretilebilir bu kule alt yapısında. Özellikle 3d metal yazıcıların gelişmesiyle birlikte, tüm dünyada talep oluştu bu anlamda. Detaylar yazımızın devamında.
 
İlk olarak arkadaşlar bu alanda Kore’de doktora yapmış değerli Fatih Kılıçarslan hocamızın hızlı katılaştırma ve nozzle tasarımları üzerine projelerine destek vermiştik geçmişte. Sonrasında kurşun tozu ve alüminyum tozu ürettik Konak Döküm Sanayi alt yapısını kullanarak. Çalışmalara devam ederek, ark sistemi ile sıcak besleme yapan bir nozzle tasarladık, ama patentini de maalesef almadık. Sıra mı geldi arkadaş? Yok, efendim İngilizce sınavı, yok efendim tr dizin yayın! Tıp doktoru makale yazmaya nasıl fırsat bulamıyor, sanayici akademisyen ne yapsın kadro isterken Allah aşkına? Gereksiz yere dört yıl vakit kaybettik. Ama boşuna dememişler hiçbir emek zayi olmaz. İşte öyle bir ortam oluştu şimdi karşımızda. 
 
ATAP 3D yazıcılarda toz ihtiyacını karşılarken sıkıntı yaşıyormuş bu kapsamda. Yurt dışından alım çok zormuş, bilhassa engelleme varmış savunmaya yapılan imalatlarda. Üretmek istiyorlar ama yok ki daha önce üreten. Herkes ordan burdan almış katmış, sonrasında akademik çalışmış. Her zaman diyorum finans kazanımı olmayan işlerle uğraşmayın. Değer üretin ki kalite siz olasınız. İşte böyle bir uğraş adına, finans kaynağı ararız bu karlı yatırıma. Biraz araştırma yapıldığında potansiyel ortaya çıkacaktır fazlasıyla. 
 
Değerli iş adamalarımız gelin destek olun beraber çalışalım ve araştıralım. Start Up olma yolunda çok fazla ürünümüz var, birçok farklı alanda. Üretelim ve geliştirelim isteriz her adımda.  Üç tane iş adamı koysa her biri ortaya 15,000 dolar, başlar bu proje tam zamanında. Detaylar Erdallar gurubuna gelen talepler üzerine BŞEÜ TTO ekibi ile birlikte karşınızda.
 

Bu yazı toplam 2100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR