KADİR ERDAL

KADİR ERDAL

Ahlat’a var da Söğüt’e yok mu?

Ahlat’a var da Söğüt’e yok mu?

AK Parti milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis’in Ahlat ilçesinde katıldığı bir etkinlikte, Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkarılması yönünde bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Eğer bu düşünce hayata geçerse bu şehirlerin arasında Ahlat’ın da olacağını ifade etti. Sonrasında yanlış anlaşıldığını açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise geçtiğimiz günlerde 100 il ile ilgili herhangi bir kararın olmadığından bahsetti. 

Ancak; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 10 Mayıs'taki TBMM grup toplantısında 100 ili olan bir Türkiye hedeflediklerini söylemişti. Bahçeli’nin bu ifadelerinden sonra böyle bir çalışmanın henüz resmiyet kazanmasa da bir şekilde gündeme geldiğini düşünenlerdenim. Ayrıca, Bahçeli’nin bu 100 il içerisinde Ahlat’ı da görmek istediğini söylediğine kesin gözüyle bakanlardanım. Sayın Bahçeli inşallah Söğüt içinde aynı duygu ve düşünceleri taşıyordur. Zira Bahçeli’nin Söğüt’e verdiği önem ve değeri bilmeyen yoktur. 

Eğer ki Ahlat’ın il olması görüşülüyor ve konuşuluyor ise Söğüt’ün de mutlak suretle aynı gözle değerlendirilmesi gerekir. 

Türklere Anadolu’nun kapısı açıldığı Ahlat ile Osmanlı’nın kurulup dünyaya hükmettiği Söğüt’ü birbirinden ayırmak yakışık olmaz.

İnşallah hem Ahlat hem de Söğüt il olur.  Ya da il düzeyinde hizmet anlayışı olur.

Hoşçakalın.  

Bu yazı toplam 4099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
KADİR ERDAL Arşivi
SON YAZILAR