MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Her mekanda kardeşlik vurgusu

Her mekanda kardeşlik vurgusu

Verimli geçen Medya Formundan sonra Azerbaycan Diaspora Bakanlığı İş Devlet Komitesi’ni ziyaret ettik. Pandemi tedbirleri Azerbaycan’da hala devam ediyor. Onun için Türkiye heyetini temsilen 5 kişi arasında arkadaşlar benimde bulunmamı uygun gördüler.

Bizdeki karşılığı Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nda karşılanmamız çok güzeldi. O anda Türkler’deki devlet geleneğinin her türlü olumsuzluğa rağmen kaybolmadığını düşündüm.

Sağolsun sn. Bakan bizleri çok güzel karşıladı. İki devlet tek millet vurgusuyla konuşmasına başlayan Sn. Bakan Karabağ zaferinde Türkiye’nin desteğinden bahsetti. Karabağ zaferindeki kahramanlık anılarından bahseden Bakan İHA’ların SİHA’ların etkisinden ülkemizin savunma sanayisindeki başarılarını dile getirdi. Savaş esnasında Azerbaycan dışında görev yapan doktorların ülkelerine dönerek sağlık hizmeti verdiğini, savaş esnasında destanlaşacak anıları anlattı.

Ziyaret heyetinin basın sektöründen olması hasebiyle Sn. Bakan savaş esnasında Azerbaycan kapılarını sadece Türkiye’ye açtıklarını, Karabağ’daki gelişmeleri tüm dünyanın Türk gazetecileri sayesinde öğrendiğini söyledi.

“En güvendiğimiz ülkenin gazetecileri sayesinde dünya Karabağ’da olup biteni doğru bir şekilde öğrendi” diyen Sn. Bakan kardeşliğimize bir kez daha vurgu yaptı.

Ardından Sn. Bakan sözü bizlere bıraktı. 

Azerbaycanlı soydaşlarımıza “Osmanlı’nın doğduğu topraklardan selam getirdim” diyerek yaptığım kısa konuşmada: “Bilecik’ten Osmanlı’nın doğduğu topraklardan geliyorum. Biz her yıl Söğüt’te Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenleri gerçekleştiriyoruz. Tüm Türk dünyasının andığı bir lider olan Ertuğrul Gazi’yi anıyoruz.  Anma törenlerine Azerbaycan’dan da bir heyet geliyordu, toprak getiriyordu. Biz böylelikle Ertuğrul Gazi’yi anarken sizlerden de bahsediyorduk. 

Aynı zamanda her yıl Hocalı Katliamı ile ilgili etkinlikler düzenleyip bunu telin ediyoruz. Allah nasip etti Azerbaycan’a geldik. En önemlisi Karabağ Zaferi hepimizin zaferi oldu. Başta liderlerimize teşekkür ediyoruz. İlk günden beri konuştuğumuz enformasyon konusu çok önemli. Bizimde bu alanda aynı şekilde mücadelemizi devam ettirmemiz lazım. Olup biteni dünyaya doğru aktarmamız lazım. Bu bağlamda ülkemize güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederim” diyerek kısa bir konuşma gerçekleştirdim.

Ardından Azerbaycan Bakü Büyükelçiliğimize Türk heyeti olarak ziyaret gerçekleştirdik. Sağolsun Büyükelçimiz bizi çok güzel karşıladı ve ağırladı. Sohbet rahmetli Nuri Paşa ve Azerbaycan kardeşliği üzerineydi.

Yazım çok uzamasın. Büyükelçilik ziyaretimizi, akşamına Azerbaycan Meclis Başkan Yardımcısı ile olan toplantımızı yarınki sayımızda anlatayım.

Bu yazı toplam 3064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR