KADİR ERDAL

KADİR ERDAL

Porland'dan GES yatırımı

Porland'dan GES yatırımı

İlimizin köklü sanayi kuruluşlarından Porland Porselen, kendi enerjisini üretmek için GES yatırımı yapma kararı aldı. Porland'ın bu kararı diğer fabrika ve işletmelere örnek olacaktır. 

Bilindiği üzere, dünyada baş gösteren enerji krizinin önümüzdeki kış aylarında daha da artması ve bundan sonraki yıllarda enerji ihtiyacının karşılanmasında sıkıntılar yaşanması bekleniyor. Bu sebeple tüm dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanırken işletme ve fabrikalarda enerji maliyetlerini düşürmek için başta GES olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreterek kendi enerjilerini karşılama yoluna eğiliyor. 

Bu bağlamda, Porland Porselen, Blecik fabrikasındaki 37 bin metrekarelik alanda GES kurulumu için Dal Solar ile iş birliğine atarak Bilecik fabrikasındaki enerjisini yenilebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından sağlamak amacıyla GES santrali kurulumu için Dal Solar ile iş birliği yaparak ilk adımı attı.

Porland'ın bu kararının Bilecik'teki birçok fabrika ve işletme için örnek olacağını düşünüyor ve GES kurulumlarının artacağını düşünüyorum. 

Bu yazı toplam 2536 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KADİR ERDAL Arşivi
SON YAZILAR