MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Hangi çukur, diğer çukurdan daha çukur?

Hangi çukur, diğer çukurdan daha çukur?

Bundan 10 yıl kadar önce ‘Yenişehir yolu yılan hikayesine döndü’ başlığı attığımızda, 2022 yılına girdiğimizde halen daha bu konuyu yazacağımız aklımıza gelmezdi. Maalesef Bilecik’in kaderi bu olsa gerek. Hizmet geliyor ama, vatandaşın burnundan fitil fitil getirtiliyor.

Hafta başı işim gereği Bursa’ya gitmem gerekti. Dereşemsettin yol ayrımını geçtikten sonra karayolu  araçları görülmeye başladı. Biraz daha ilerledikten sonra yapılmayıp, hizmete açılmayan yola yama çalışmalarının yapılmasına şahit oldum. Yenişehir yolunda yama çalışmalarının yapılmasına bile sevindik. “Çok şükür” dedim. “Hiç değilse çukurlardan kurtuluyoruz” derken daha yama yapılmamış bölgeye geldim. O çukurdan kaç, bu çukura yakalan, bu çukurdan kaç, şu çukuru kurtar derken, tak diye diğer çukura dalıyorsun. Çukur içinden çukur beğen. Bursa dönüşü mesai bitmişti ve yama ekibini görmedim. Ama yama çalışmaları biraz daha ilerlemişti. 

Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, yol çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını geçtiğimiz ay başında açıklamıştı. Nisan ayındaki il koordinasyon kurulu toplantısına katılan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Servet Özbek’te önümüzdeki günlerde ödeneklerle ilgili planlamaların yapılacağını belirterek, ödenek artışı olursa, yıl sonu biteceğini belirtti. Özbek’in açıklamasından yolda ödenek sıkıntısının olduğu aşikar ve halen netleşememiş.

On yıl sonra aynı dertleri yazacağımızı bilmeden, on yıl önce Yenişehir – Bilecik yolunun yapılmayışını yazıyorduk. Bakalım, on yıl sonra da hala bitmeyen aşkımız Yenişehir – Bilecik yolunu yazacak mıyız?

İlimize yapılan her yatırımda vatandaş eziyeti illa çektiriliyor. Hastanemiz oldu mu evet oldu. Çok da güzel oldu. Ama 10 yıl geçmeden kısır tartışmalarla vatandaş çilesini çektikten sonra oldu. Bilecik’e kavşak yapılacağı gündeme geldiğinde Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı idi. Binali bey başbakan oldu, başbakanlık sistemi kaldırıldı, ama bizim kavşak çalışmalarımız halen daha bitmek bilmedi. Tahminime göre tek şeridi bayrama yetiştirilmeye çalışılıyor, ama geri kalanı ne zamana biter bilmem. Şimdi de stad işinde ilk pürüzleri yaşamaya başladık. Bakalım stadın bitimi kaç yıl sürer, ömrümüz görmeye yeter mi?

Bilecik halkı iktidara her daim destek verdi. Fakat iktidar partisi Bilecik’i bir celsede sevindirecek yatırımlara imza atamadı. Vatandaş Belediyelerde uyarılarını yavaş yavaş yaptı. Nasıl mı? Söğüt, Yenipazar, Vezirhan belediyelerinde yapıldı Ak Parti’ye uyarılar. Parti dikkate almadı. Dikkate almayan parti yöneticileri terfi aldı, yeniden millete dikta edildi. Sonraki seçimlerde millet Bilecik’i, Bozüyük’ü, Osmaneli’ni, Pazaryeri’ni Ak Parti’nin elinden aldı. Bilecik’in %80’ini yöneten Ak Parti, %20’sini yönetmeye mahkum oldu. Bu uyarıları dikkate almayan parti yöneticileri de terfiler alarak, yeni koltuklar kaptılar.

Biz şimdi düşünelim, hangi çukur diğer çukurdan daha çukur.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 3841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR