MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Bilecik üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamadı!..

Bilecik üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamadı!..

Bizimde içinde bulunduğumuz Anadolu Yayıncılar Birliği “ANADOLU SORUYOR” programı düzenliyor. Son program Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilecik’ten canlı yayın olarak verildi.

Günler öncesinden program hakkında görüştüğünüz Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, sağolsun yayının yapılacağı gün ilimize geldiğinde ilk gazetemizi ziyaret etti. Kon Tv Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ve Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Ersoy ile birlikte. 

Bilecik hakkında kendilerine bilgi verdim. Aynı dili konuştuğumuz meslektaşlarımızla hemen siyaset, siyasi dengeler, siyasilerin basın kuruluşları ile olan ilişkileri, siyasetin geleceği konularında çok güzel sohbetimiz oldu.

Bilecik’in tarihi mekanlarını görmek isteyen AYD Başkanı Sn. Sinan Burhan ve beraberindeki arkadaşları Şeyh Edebali’ye götürdüm. Edebali’yi gezdikten sonra karşıdan gördüğümüz İmaret’in maalesef içler acısı halini anlattım.

Gazetemizin yayın hayatına başladığı 1989 yılında dile getirdiğimiz ve o günden bu güne defalarca yıkılmaya yüz tuttuğunu yazdığımız İmaret hakkında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin de köşesinde bir yazı kaleme aldı. Taner Bilgin, imaretin heyelana dayanamayacağını ve yıkılacağını, yıkılmadan önce İmaretin orijinal haliyle nakledilmesi için gereken prosedürlerin biran önce yerine getirilmesini yazdı.

Yeri gelmişken buradan şunu da ifade etmek istiyorum. Eğer bu İmaret bu dönemde yıkılırsa başta Vakıflar Bölge Müdürü, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bilecik’te 3 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili seçilen Selim Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın döneminde bu imaretin yıkıldığını haber yapıp tarihe not düşmek düşüncesindeyim.

Tarihi mekan olarak bir iki yerin dışında fazla bir yer gösteremeyince Başkan Sinan Burhan tarihi bir şehir olan Bilecik’e gelirken tarihi mekanların daha çok olacağını düşündüğünü söyledi. Bunun üzerine kendilerine Bilecik’in Yunan işgali zamanında 3 defa yakılıp yıkıldığını, az olan tarihi mekanlarımıza yeterince, istenilen ölçüde ilginin gösterilmediğinden bahsettim.

Ankara’daki, Konya’daki, Kütahya’daki yatırımlara göre Bilecik iline ait yatırımları az gördüklerini hissettiğim misafirlerimize biz maalesef üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamadık dedim.

Bu kadar bakan çıkmış, bakan yardımcısı çıkmış, genel müdür çıkmış bir vilayet bu halde mi olmalı. Bu ayıp Bileciklilerin değil, Bilecik’in bağrından çıkardığı siyasetçilerin ayıbıdır.

Neyse biz konumuza dönelim. Arkadaşlarımızın ziyaretinden son derece memnun oldum. Akşam kendisi de Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilecik Valiliği binasında Anadolu Soruyor programı canlı yayın yaptı. 21 yerel ve ulusal kanal ortak yayınla programı canlı olarak verdi. Binlerce medya kuruluşu haberlerini yayınladı.

Böyle bir canlı yayının Bilecik’ten yapılmasına vesile olan AYD Başkanı Sn. Sinan Burhan’a teşekkür ediyorum. Ülke çapında yerel ve ulusal medyanın bir araya gelmesini sağlayan Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sn. Sinan Burhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile birlikte önümüzdeki zaman diliminde yerel medya konusunda bir çalıştay daha düzenleyecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının bu programında da Anadolu Yayıncılar Birliği olarak bulunacağız.

Gelişmeleri yine buradan aktaracağım. 

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 3833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR