MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Bileciklilerin çilesi

Bileciklilerin çilesi

Ne güzel bir Bilecik’imiz vardı. Her yere yürüyerek gittiğimiz, araçlarımızı park etme konusunda sorun yaşamadığımız, hemen herkesin birbirini tanıdığı ve selamlaştığı bir Bilecik.

Sanayileşme ile, Üniversitenin gelmesi nüfusun da artmasına neden oldu. Nüfus artışıyla birlikte kalabalıklaşan insan ve araç sayısı, Bilecik merkezinde özellikle rahata alışmış olan bizlerin bazı zorlukları yaşamasına sebep olmaktadır. Günün belirli saatlerinde Atatürk Bulvarı ve Hamsu köprüsünden başlayarak Ertuğrulgazi mahallesine uzanan Futbol sokakta yaşanan trafik yoğunluğu, bu yoğunluğa alışkın olmayan bizlere zor gelmektedir.

Bilecik içinde cadde ve sokaklara, hatta kaldırım üstlerine yapılan araç parkları zaman zaman Bilecik’te şehir içi trafiği yok mu sorularını sormamıza neden oluyor. Hamsu köprüsünden başlayarak Ertuğrulgazi mahallesine uzanan Futbol Sokak, Hamsu köprüsü girişinden Dedeoğlu caddesine yönüne tek yön olmasına rağmen, bu kurala riayet etmeyen bazı sürücüler nedeniyle hem caddenin sıkışmasına hem de zaman zaman kazalara neden olmaktadır. Şehir içi trafik komisyonu bu caddenin başlangıç noktalarına ya kamera koymalı ya da trafik ekipleri ile Futbol sokağı sık sık denetlemelidir. Özellikle Futbol sokağı üzerinde bulunan Kozabirlik İlkokulunun giriş ve çıkış saatlerinde, bu sokakta tam bir keşmekeşlik yaşanmakta, öğrenciler trafik tehlikesi ile karşı karşıya gelmektedir.

Bilecik’in en büyük sorunlarından birisinin de mantar gibi hemen her sokakta açılan, adeta mahalle bakkalı özelliği taşımaya başlayan üç harfli marketlerin durumu. Bu marketlere mal geldiğinde koca koca kamyonlar marketlerin önüne yanaşmakta ve saatlerce mal indirmektedirler. Zaten araç trafiği ve araçların caddelerde park etmeleri nedeniyle zorla akan şehiriçi trafiği, bazen durma noktasına gelmektedir. Üç harfli marketlerin mal getiren kamyon ve tırlarına günün belirli saatlerinde izin verilmeli, sadece o saatler içerisinde mal indirimi yapmaları sağlanmalıdır. Bu saatler de gündüz değil, gece 22.00-24.00 saatleri arasında olabilir. Elbette ki bu konuda kararı verecek olan Şehiriçi trafik komisyonu veya Belediyedir. Bu konuda yetki hangi kurumda ise o kurumlar Bilecik trafiğinin gündüz saatlerinde akışkanlık kazanması için gerekli düzenlemeleri yaparlarsa, Bilecikli hem yayalar hem de araç sürücüleri rahat bir nefes alacaklardır.

Bilecik’in bir başka sorunu ise Motokuryelerdir. Elbette ki bu kardeşlerimiz de ekmek parası için işlerini yapmaktadırlar. Ancak Bilecik merkezinde en çok trafik kazasına neden olan ve maruz kalanlar Motokuryelerdir. Şehiriçi trafiği bunlarla da ilgili gerekli çalışmaları yapmaktadırlar. Özellikle tek yönlü caddelerde ters yönlerden gitmeleri, ürünleri yetiştirmek için çok süratli motor kullanmaları da kazalara sebebiyet vermektedir.

Sayın Valimiz göreve yeni başladı. Buradan kendisine hayırlı olsun dileklerimi de iletiyorum. Yazmış olduğum konular ile ilgili henüz bilgi sahibi olamamış olabilir. Yerel bir gazeteci olarak Bilecik’in bu sorunlarını bu satırlar ile kendisine de ulaştırmış olalım ki, kamu adına görevimizi yapmış olalım. Sayın Valimiz gerekli kurumları Şehiriçi trafiği konusunda harekete geçirirse hem yayalar hem de araç sürücüleri Bilecik merkezinde rahat bir nefes alacaklardır. Hemen her gün gazetelerimizde haber yaptığımız şehiriçi trafik kazaları, özellikle motor kazalarının biraz olsun önüne geçileceğine inanıyorum.

Sayın Valimizin Bilecik Yerel Basınının sesine kulak vereceğine gönülden inanıyorum.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 4230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR