MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Şehiriçi trafiğinde cambazlık

Şehiriçi trafiğinde cambazlık

Bilecik her geçen gün şehiriçi trafiği ile, vatandaşlara sıkıntı yaşatmaya devam ediyor. Bu sıkıntı her geçen gün de artacağa benziyor.

Atatürk Bulvarı, Tevfikbey Caddesi, Futbol Sokak ve Dedeoğlu Caddesi gibi Bilecik’in trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerde, vatandaşlar araba kullanmıyor, adeta direksiyon başında cambazlık yapıyor. Zannederim 10 Ocak Gazeteciler gününde o dönem Bilecik Belediye Başkan Vekili olan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Sakarya Gazetemizi ziyaret ettiğinde kendilerine Bilecik şehiriçi trafiğiyle ilgili yaşanan zorluklardan bahsetmiştim. Bunların başında da gün içerisinde Marketlere mal getiren kamyonların, trafik akışını hayli sıkıntılı duruma getirdiklerini bu konunun İl Trafik Komisyonunda çözülebileceği konusunda kendisiyle sohbetimiz olmuştu.

Her il, ilçe ve beldede olduğu gibi, Bilecik merkezinde de mantar gibi türeyen Marketler, otopark yetersizliği, hatta hiç olmaması nedeniyle şehiriçi trafiğine yeteri kadar zarar vermektedirler. Dedeoğlu caddesinde 30’ar metre ara ile üç market bulunmakta. Yine Emniyet Müdürlüğü yakınında ve Ziraat Bankasının hemen yanıbaşında marketler var. Bu marketlerin konumları Bilecik araç trafiğinin en yoğun yaşandığı caddelerde. Gün içersinde mesai saatleri dahilinde bu marketlere mal getiren kamyon ve tırlar, marketlerin önünde mal idirinceye kadar, bazen bir saat, bazen de bir saatten fazla kalmaktadırlar. Bu da trafik akışını yavaşlatmakta, hatta bazen trafiğin durmasına sebep olmaktadırlar. Bilecik İl Trafik Komisyonunda alınacak bir karar ile bu marketlere mal getiren kamyonların, gece saatlerinde şehiriçine girerek mallarını boşaltmaları daha uygun olmaz mı? Gece Saat 22.00’dan sonra araç trafiğinin daha hafif bir şekilde seyir ettiği saatlerde marketlerin bu kamyonları mallarını boşaltsalar, Gündüz saatlerinde şehiriçi trafiğinin rahatlamasına neden olacaktır diye düşünüyorum.

Bilecik İl trafik komisyonunca alınan karar gereğince, günün belirli saatlerinde Tır ve Kamyonların şehiriçine girmeleri yasaklanmıştı. Zaman zaman Tır ve Kamyoncuların bu yasağı deldiklerine şahitlik etmekteyiz. Şehiriçinde görevli Trafik Polisi arkadaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda yetkililerce uyarılması da, şehiriçi trafiğinin akışının gündüz saatlerinde nispeten rahatlamasına yol açacağını düşünmekteyim.

Bilecik İl Trafik Komisyonunun Marketlere mal getiren kamyonların saatleri konusunda gereğini yapacağını umut ediyor, Bilecik’te araç kullanan vatandaşlarımıza kazasız günler diliyorum.

Bu yazı toplam 3290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR