MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİLECİK’TE AKLI SELİM Mİ KAZANACAK?

BİLECİK’TE AKLI SELİM Mİ KAZANACAK?

Mücahid ERDAL

Haberimizde detayları verdiğimiz gibi 1500 kişiyle anket yaptık. %42'lik oranla Ak Parti adayı Selim Yağcı birinci, %29'luk oranla MHP adayı Hüseyin Şensoy 2. ve %23'lük oranla CHP adayı Dr. Sungur Turan 3. sırada çıktı  

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 8700 civarında Ak Parti, 8600 civarında CHP ve 2900 civarında MHP oy almıştı. Yani Ak Parti ve CHP birbirine çok yakın oy oranları ile neredeyse aynı yüzdelik oranlarına sahipti.

Bu yerel seçimde de Ak Parti'nin rakibi CHP olması beklenirken ankete göre MHP Hüseyin Şensoy ile oy oranlarını artırdı. CHP ise geçen yerel seçimlerdeki yüzdesini anketimize göre tutturamıyor. 

Geçen yerel seçimler ile anketimizdeki oy oranlarını kıyas ettiğimizde Ak Parti'nin oy kaybı yaşamadığı gözlemleniyor. Rakibi CHP'nin, önceki seçimlerde iddiası olmayan MHP'ye oy kaptırdığı, böylece CHP ve MHP oyları neredeyse aynı dengeye gelirken, Ak Parti'nin aynı seviyede olduğu gözlemleniyor. “Bilecik'te Aklı Selim kazanıyor” sloganıyla yola çıkan Selim Yağcı'nın ankete göre fark atacağa benziyor. 

Tabi bu tahminleri 1500 kişiyle yaptığımız anket sonuçlarına göre değerlendiriyoruz. Bu sonuçlardan memnun olmayanlar anketin doğruluğunu sorgulamaya başlayacaktır.

Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu herkes bilir. Anketi yapan arkadaşlarımıza öncelikle hizmet içi eğitim verildi. Anket yapılacak vatandaşa hitabetinden ankete verilecek cevaplar ve cevapların gizliliğine özen gösterildi. Her anketör 50 kişi ile anket yaptıktan sonra formları gazeteye getirip hiç bakılmadan paketlenip mühürlendi. Bu şekilde 1500 kişi ile anket yapıldıktan sonra tüm muhabirlerimizin önünde her mahallenin zarfları açılıp tek tek sayıldı ve seceresi tutuldu.

Hatta işin ortasına geldiğimizde “Keşke bu zarfları açıp sayım yaparken videoya alsaydık ta haber sitemize koysaydık” dedik ama yolun yarısına gelmiştik. İnşaallah bir dahaki sefere.

Neticede kamu oyunun nabzını objektif bir şekilde tutmaya çalıştık. Acizhane tavsiyem anket sonucundan memnun olanlar rehavete kapılmasın, Memnun olmayanlar ise sonucu sandıkta öğreneceklerine şimdiden bir sinyal almış oldular çalışarak belki sonucu değiştirecek hamleler yapmak için fırsat doğmuş olur.

Tabii artık belediye meclis üyelerinin belirlenme zamanı da geldi. Başkan adaylarının ekiplerindeki isimler de kamu oyunda büyük yankı uyandıracaktır. Mart ayında bir anket daha yapmayı düşünüyoruz. Bakalım burada sonuç ne olacak.

 

Bu yazı toplam 1349 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR