KIYMET ASLAN

KIYMET ASLAN

BİLMEDİĞİMİZDEN, BİLSEK UZAKLAŞMAZ MIYIZ!...

BİLMEDİĞİMİZDEN, BİLSEK UZAKLAŞMAZ MIYIZ!...

 Her ne üretilirse insanoğlu hayatına sokmak zorunda mıdır? “Buda benim olsun, onu da yiyeceğim, bunu da giyeceğim”, sonu gelmeyen istekler...

İnsan kullandıklarının kendine kattığı zararını, yararının hesabını tutmaz mı, ...ve insan bunları düşünmeden isteklerinin peşinde...

Zaman zaman düşündüğünüz oluyor mu? ALDIKLARINIZI(!) Alışveriş sonrasında, ben düşünüyorum ve buna gerek yoktu dediğim zaruri olmayan bir çok aldıklarımız çıkıyor. Mutlaka çıkıyor deneyin(!)

Ama en çokta insanoğlu'nun sağlığına zarar veren “alışlar”ı, tercihleri beni üzmekte!

Tüketimlerimizin içinde yer alan “coca cola”nın insan sağlığına zararları, bizlere kaybettirdiği bir çok yan etkilerini bende dile getirmek, dillendirmek istedim.

COCA COLA, Amerika'da üretiliyor. AMERİKA NE YAPIYOR BİLİYOR MUSUNUZ?

Bazı okullarında yasaklıyor ve satılmasına, kendi gençliğini, taze fikirlerin donmasına, MÜSAADE ETMİYOR. Ama aynı zamanda yine kendi ürettiğini kendi pazarına sunmayan AMERİKA, Başta TÜRKİYE olmak üzere bir çok çok ülkede pazarlıyor. Bu zararın farkına varan ülkeler(Hindistan) vs. kampanyalar düzenleyip, kabul etmek istemiyor, tepkisiyle ülkesine bu sorumluluğunu yerine getiriyor.

Amerika'nın içmekten korktuğunu ben neden içeyim?

Amerika şunları biliyor ! ”Her 1 litre gazlı içecek 10 litre su kirletiyor (suyun önemi düşünelim), üretim sırasında ortaya çıkan zehirli çamurun da yüksek miktarda Kurşun ve Kadminyum içerdiği” tespitler arasında. Bu demek oluyor ki; “böbrek yetmezliği, kemiklerde, karaciğer de, kanda hasar oluşumları gibi insanlar üzerinde etkileri görülüyor”.

Cola'nın içinde rastlanan kurşun ise, “merkezi sinir sistemini, böbrekleri, kanı ve dolaşım sistemini” etkiliyor. (Hiç diyaliz hastalarını çiçek alıp ziyaret ettiniz mi?)

“Fosforik asit ve karbondioksit maddelerin de kullanıldığı bu zehirli mayalar aynı zamanda temizlik sanayi de kullanılıyor. Evimizin fayanslarını temizlediğimiz maddeleri, bizler birde mutfağımıza sokuyoruz...

Son olarak Cola'nın sermayesinin İSRAİL ile ilintili olduğunu bilmek, Filistin ve Gazzelilere karşı dolaylı olarak da zarar verdiğimizi bilmeliyiz. (İsrail'in attığı bombaları Filistin ve Gazzenin üzerinde...)

Edindiğim bu bilgilerle, hem sağlık açısından hem toplumsal açıdan zararlarını bende biliyorum, sizde biliyorsunuz. Ülkemdeki insanlarımda öğreniyor. Öğrenelim ve öğretelim....

Peki Cola Coca olmasa NE İÇEBİLİRİZ?...

Alternatifler çok! Süt içebiliriz, Vişne suyu, erik kompostosu vs. bu içeceklerin tüketilmesi Ülkemize, Bilecik'e katkıları var üstelik!

SÜT içilmesi halinde; Köylü'nün ürettiği süt, tercih edilmesiyle elinde kalmaz, tek bir yere satmak için uğraşmazlar. Gazetemizde geçtiğimiz zamanlarda yer alan Dodurga çiftçisinin isyanı ve ifade ettiği üzere “bize dayatma yapılarak kooperatife mecbur bırakılmamız isteniyor. Biz sütlerimizi kooperatife veriyorduk. Ancak karşılığında paramızı alamıyorduk.” şeklindeki serzenişleri ile değil kazancından kazandığı memnuniyetiyle gündeme geleceklerdir. Sadece onlara değil tüm çiftçinin kazancı artar hale gelecektir İHTİYAÇ GEREĞİ, KENDİLİĞİNDEN, hiç kimsenin bir uğraş göstermesi gerekmeden...(ve köylü gelirini artırarak elde edecek) Böylece sütlerini yerlere dökmek zorunda kalmayacak. Sadece Dodurga çiftçisi değil, Bizim SÜT içmemiz, Bilecik'in tüm çiftçilerin bundan fayda almasına sebep olur.

KİRAZ ve VİŞNE suyu içilmesi halinde de meyvacılık alanında gelişmesine katkıları gözüküyor. Kiraz ve vişnesinin lezzetiyle meşhur Gölpazarı ilçemizin ve NAR üreticilerinin bulunduğu İnhisar ilçemizin tarım faaliyetlerinin gelişmesi, artması gibi güzellikleri düşündüğümüzde cola değil vişne suyu, nar suyu içesi geliyor insanın!

Bu yazı toplam 564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KIYMET ASLAN Arşivi
SON YAZILAR