KIYMET ASLAN

KIYMET ASLAN

DAVETE İCABET BEKLİYORUM!

DAVETE İCABET BEKLİYORUM!

Davet ediyorum, demek yerine (Davete icabet bekliyorum) demeyi tercih ettim. Çünkü Bilecik’te katılımcı olmak hep küçük çerçevede ilerliyor.

Sosyal faaliyetler yürütenlerin, memlekete fayda kazandırma yolunda uğraş gösterenlerin, kazandırmak isteyenleryakın zamanda ne yaşadık, duydunuz mu?

Bu işte bir eksiklik var! Nasıl ve Nerede eksiklik?

Yukarıda saydığım kesimin, birlikte ne kadar çalıştığı, ne kadar bir arada olduğu, daha sık beraberce hareket etmeleri gerektiği (EKİP OLMA) eksik! (Bu konuda eleştirmek değil, fark ettirmek niyetindeyim)

Geçtiğimiz hafta ilimizde bir etkinlik vukuu buldu.

3 Bakanlığın ilgilendiği bir hareket. “YEREL GENÇLİK POLİTİKALARI” konusudur.Dikkat çekmek istediğim bazı başlıklar bulunuyor. Öncesinde “Yerel Gençlik Politikaları” ne demek önce bundan bahsedeyim.

“Yerel Gençlik Politikaları” Gençlerin sorunlarını, genç lerden dinleyip çözüm önerilerini de sunma fırsatını gençlere tanıyan bir proje aşamasıdır. Gençlerin yerel ve ulusal platformlarda söz hakkına sahip olabileceği bir imkanlar diyebiliriz.

Dikkat çekmek istediğim konu başlıklarından ilki, bu derece önemli projelerde dahi katılımcının az olmasıydı.

İkinci nokta ise nerede eksiklik olduğu, Bakanlıklar bu tür faaliyetleri gerçekleştirmek istediğinde bazı kurum ve kuruluşlara günler öncesinden haberdar ediyor. Fakat yereldeki kurum ve kuruluşlar Bileciklilere anında duyurma da yetersiz kalıyor. Son güne, son yarım saate bırakılmamalıdır. En azından bu toplantıyı çok geç öğrendik.

Oysa tam aksine Bileciklilere geç kalmadan duyurulsa, gelecek kişilerden haberdar edilse birlikte hareket etmek için çeşitli öncü gruplar ortaya çıkacaktır. Katılımın artması bu şekilde sağlanır.  Böyle projelerde kurumlar ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmelidir.

Son gün haberdar edilen bir toplantıya katılım olmaması geçerli sebep oluyor.

“Yerel Gençlik Politikaları” toplantısı ön hazırlık isteyen bir toplantıydı.  Önce Gençleri ilgilendiren sorunlar Bilecikliler arasında belirlenip, yeni fikirler üreteceği, tartışacağı bir hazırlık yapılmalıydı. Buradan alınan kararlar, neticeler sonrasında son aşama olan proje temsilcilerine, bakanlığa sunulmalıydı.Bu projeyi Bilecikliler kendi arasında tartışmadı, ele almadı. Bu bir eksiklikti. Geç kalmış değiliz, Başkanlar Kurulu Şurası Nisan ayında toplanıyor. Bu projeden ciddi manada faydalanmak için yeniden bir çalışma başlatalım ve gönderelim.

15 Şubat’ta yapılan toplantıda bende vardım. Yerelde tespit ettiğimiz sorunları dile getirmede ve çözüm önerisi sunmada toplantıya katılan 10-12 kişilik grup, orada bulunan herkesçe bir adım atıldı. Ama ani oldu, fayda alabilmemiz için ön hazırlık gerekiyordu.  Bu konu için önce Bilecik kendi arasında toplansaydı, bakanlığa daha etkin çözümleri Bilecikliler olarak sunmuş                   olabilirdik, bu safhadan geçmiş olmalıydı.

Toplantı sonrası düşündüğüm tek şey, (Projeye daha daha nasıl verimlilik kazandırabilirdik?, Projenin Bilecik’e geri dönüşümü için nasıl öne geçerdik?) soruları oldu.

Küçük bir organizasyonla devamını getirebiliriz. Sizlere düşen ön plana çıkaracak fikri olan herkesimin çözüm bulmak için destek vermesi, organizasyona dahil olması için çağrıda bulunuyorum. Geç kalmadan bu organizasyonun duyurusunu yapacağız.

Kimler olmalı: Öncelikle fikri olan, katkı sağlamak isteyen herkes, sonra Gençlik Konseyi, Gençlik Merkezi, Gençleri temsil eden dernek başkanlıkları, Üniversite ve Lise öğrenci temsilcileri ve kendini genç hisseden herkes, tecrübelerinden de faydalanmak istediğimiz büyüklerimiz bu hazırlık aşamasına katılması önemli.

Gençler kendileri için üretilecek projede kafa yoracak, büyüklerin de destek olacağı bu projeyi ben önemli buluyorum. Genç nüfusun azalmakta olan iller arasına girmiş Bilecik olmamız, yeniden gençlik potansiyeli oluşturacak projeler içinde yer almak bile herkes için katılım göstermesinde bir sebep olmalıdır. Bu amaçla yeniden bir araya gelmeliyiz. Duyuru niteliğinde olan fakat kısa zamanda etkinliğe dönüşecek olan programa davet ediyorum ama DAVETE DE İCABET BEKLİYORUM.  Hoşçakalın

Bu yazı toplam 572 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KIYMET ASLAN Arşivi
SON YAZILAR