KIYMET ASLAN

KIYMET ASLAN

TEŞEKKÜR EDERİM

TEŞEKKÜR EDERİM

Geçen hafta bugün Bursa'daydım. Sebebini gazetemiz sutunlarında haberine de yer vererek, sizleri konudan haberdar etmiştik. Fakat bende kalan tarafından da bahsetmek istiyorum. Bu hemgamede üzerinde duramadığım söylemek istediklerim ve teşekkürlerim olacak.

Öncelikle;

Eserin benim için önemine değinmek istiyorum.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışmasına katılma kararı aldığımda, BYEGM'ye öğle bir eser göndermeliydim ki, hem ilimizin sembolü olmalıydı hemde il için değer taşımalı ve sürece destek olmalıydı. Biraz da tarih şehrimizden tarihle ilgili yansımaları olmalıydı.

Tamda bu noktada ilimiz için önemli bir proje olan, geçmişte var olanı gün yüzüne geliştirilerek çıkarılması hedeflenen ipek böcekçiliği proje takibinde rastladığım 100 yaşını doldurmuş Saffet Hörü ile yaptığım yazım bu amaca uygundu. Aldığımız neticede bu düşüncemizi yanıltmadı ve Türkiye çapındaki yerel gazeteler arasında 2.lik elde ettik.

Bilecik'in Söğüt ilçesi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edilen ''İpek böcekçiliğinin Modernizasyonu Çiftlik-Dut Ağacı Modeli'' projesinin çalışmalarını başlatan başta Söğüt Kaymakamımız Sayın Vural KARAGÜL ve koordinatörümüz Sevcan AKINCI'nın fizibilite çalışmalarında rastladığımız Saffet Ninemizle tanışmış ve konuşma fırsatı bulmuştum. Bu tanışmaya vesile olan Kaymakamımız Vural Karagül ve tabiki daha önce spor üzerine kendisiyle de röportaj yaptığım Sevcan Hanıma teşekkür ederim. Böyle bir Araştırma yazısı yazarak umuyorum ki İpek Böcekçiliğinin gelişmesindeki sürecinedestek olabilmişimdir. Yine İpek Böcekçiliğiprojesine destek olması bakımından yapmış olduğum araştırma dalındaki yazımı BYEGM'ye göndermemde etkili oldu. Zaten tarihi yansıtmasındaki isteğim ise Saffet Ninenin yaşı ve söyledikleri gereği tarihlede ilişkili olması hasebiyle bu yazım bende önem kazanmıştı ve gönderdim.

Ve...Bursa dönüşümde Gazetemiz Sahibi Sayın Şadi Erdal ve Rektörümüz Azmi Özcan'ın ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine de teşekkür ederim. Ayrıca Tebrik eden herkese saygılarımı sunarım.

Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent ARINÇ'ın da iştirak ettiği törene ve daha önce Bilecik Valiliğini de yapmış olan Bursa Valisi Sayın Şahabettin HARPUT ve bir çok değerli ismin ve meslekdaşlarımın bulunduğu Bursa'daki BYEGM İl Müdürlüğü ve Ödül töreninde önemli bulduğum başlıkları atlamak istemem.

Bu noktada çok hoşuma giden "Basın Merkezi" kısmı oldu. Bursa İl Binasında Türkiye'nin her ilindeki muhabirleri için düşünülmüş olan "Basın Merkezi"nden haberlerimizi yazabilir ve kurumlarımıza gönderebilme imkanı sağlandı. Her türlü Gri Pasaport ve Sarı Basın Kartı gibi işlemlerdeki uğraşlarımız için BYEGM artık daha yakınımızda!

Bakanımız Bülent Arınç törende BYEGM'nin diğer şubelerinle telekonferansla konuşma da yaptı. Buna tanık olmakta çok güzeldi.

Gazeteciler ile ilgili Yıpranma Hakkı ve fiili hizmet zammının tekrar geri verilmesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığını söylemesi, bence müjdesini vermesi, bir muhabir olarak taze haber tadında duymak yine güzel tarafı oldu.

Son Olarak;

TRT Anadolu Kanalındaki "Anadolu'nun Sesi" programına 22 Haziran 2012 Cuma günü konuk konuşmacı olarak katılacağım. Programda yerel basının sorunları konuşulacak. Siyasetten ve tabiki gazetecilik mesleğimizden gelen bir özellikten midir bilinmez, var olan sorunlara eğilmek yada eğilenlere karşı hep yakın olmak istemişimdir. Başta insan fıtratı gereği derde derman olabilmek hep beni bu çehreye çekmiştir. Nitekim kendi mesleğimizin sorunları bu güne kadar hiç bir kurum veya kişilerce ele alınmamış, böyle bir platformda sözümüzü köşe yada haber sutunlarımıza saklamışızdır. Bu açıdan BYEGM'nin "Anadolu'nun Sesi"ne davet edilmek beni oldukça memnun etti.

Son olarak Saffet Ninemizle ilgili olarak ufak bir duyuru yapmak isterim. Kendisine Maşallah diyerek, hayatta olduğunun bilgisini vermek isterim. Fakat sağlığı ile ilgili olarak hafıza sorunu yaşadığını da öğrendim. Ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Ve Saffet Hörü'nün, Bilecik için En güzel "Söğüt'ün İpek Ninesi" olduğunu bilmesini isterim. Sağlıcakla Kalın.... 

Bu yazı toplam 804 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KIYMET ASLAN Arşivi
SON YAZILAR