MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİR TEKLİFİM VAR!

BİR TEKLİFİM VAR!

Yerel seçimler yaklaşıyor. Aday adayları kendini göstermeye başladı. Uzun bayram tatilinde de sohbetlerin ana konusu kimlerin aday olacağı ve kimlerin seçimi kazanacağı üzerine.

Bilecik tarihi değerleri ile tanınıyor. Bu tarihi değerlerimize uygun Söğüt'te bir aday çıksa nasıl olur?.. Bir teklifim var. Osmanlı hanedan üyelerinin kendi arasında belirleyeceği bir  şehzade diyelim, Söğüt'ten bağımsız Belediye Başkan adayı olsun. Diğer partiler Söğüt'te aday göstermesin. Osmanlı Hanedanından birisi Söğüt'e Belediye Başkanı olsun.

Ertuğrul Gazi ihtifali (Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri) inde misafirlere devlet erkanına ev sahipliği yapsın.

Bu Söğüt'ün, Bilecik'in aynı zamanda ülkemizin itibarını kat kat artırır. Osmanlı Padişahlarının hepsi Bilecikli, Söğütlü değil mi?

Şimdi revaçta olan bazı tarihi diziler var. “Kanuni Sultan Süleyman Bilecikli” diyorum. “Hadi  yaa..” diyerek şaşkınlıklarını ifade ediyorlar. Ben de “Sadece Kanuni Sultan Süleyman değil. Onun babası da, dedesi de hatta bütün padişahlar Bilecikli” diyorum. Çünkü Ertuğrul Gazi Söğüt'te. Osmanlı İmparatorluğu Söğüt'te kuruldu. Tabiki hepsi Bilecikli Söğüt'lü.

Biz bunu kendi ilimizdekilere bile anlatamıyoruz.

Vali Halil İbrahim Akpınar "3. Köprüye Kahramanmaraş'lı bir padişahın adı verildi. Ne de olsa Yavuz'un annesi Gülbahar Sultan Maraşlı. Hayırlı olsun" mesajını takipçilerine duyurdu. 

Sn. Valimiz Maraşlı ve kendi memleketiyle övünmesi normal. Ama bu konuda asıl övünecek olan biziz zannederim. Bu tivit üzerine ben de haberimde şöyle demiştim: “3. Köprüye Padişah Yavuz Sultan Selim'in adının verilmesi bizi bir kez daha gururlandırdı. Ne de olsa babası Bilecikli” demiştim.

Tabi bunları demek yeterli olmuyor. Faaliyetle, icraatla, aktivitelerle tarihi değerlerimizi ön plana çıkartabiliriz. Daha önce bir teklifim daha olmuştu. Söğüt'te Ata sporları turnuvası düzenleyelim. Osmanı İmparatorluğu'nun hükmettiği topraklarda kurulan devletler Söğüt'te ata sporlarımızla ilgili turnuvalar düzenleyelim. İşte o zaman bütün Türkiye, Bütün dünya bizi konuşur.

Söğüt'e Belediye Başkanı için bağımsız tek aday olarak Osmanlı Hanedanından birinin belirlenmesi yine memleketimize artı getirecek icraatlardan biri olacaktır. Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR