HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

BU KADAR MI!..

BU KADAR MI!..

Sevgili okurlarım, sizlerden epeyce bir zaman ayrı kaldık. Geçen günler içinde, şahsî işlerimizin yoğunluğu ve biraz da tembellik, yazmamıza engel oldu. Bunun için özür diliyorum.

Öncelikle, idrak ettiğimiz mevlit kandilinizi kutluyorum.

Pazaryeri Belediyesi tarafından yayınlanan, Ocak 2013 tarihli “Değişim ve Gelişimin sesi” isimli basın bülteni, geçtiğimiz Salı günü ilçede dağıtıldı. 2 dönem aynı ilçede belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak; Belediye Meclisi çoğunluğu, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Milletvekili ile tek başına iktidar olan bir partinin, geçen 4 yıl içinde ilçeme neler kazandırdığını görmek için bülteni inceledim. Yapılanların hepsine teşekkür ediyorum. 1 çivi de çakılmış olsa, çakanlardan Allah razı olsun.

Burada, muhalefet partisinden seçilmiş, 9 kişilik Belediye Meclisinde 7 muhalif üye ile çalıştığım 5 yıllık dönem ile her şeyiyle güç elinde olan iktidar partisi belediye başkanının, kendi bültenindeki bilgiler ışığında icraatlarını mukayese etmek istiyorum.

20 sayfalık bültenin 9 sayfası ziyaretlere ayrılmış. Sayın Başkan, bültenin sunuş yazısında “Göreve geldiğimizde Pazaryeri Belediyesi’nin ekonomik durumu istenilen düzeyde değildi. Pazaryerinde 200.000 m2. imar yolumuzun sadece % 30’u yapılmış, araç gereç yönünden zayıf konumdaydı..” ifadelerini kullanmaktadır. Hemen alt bölümde de, 200.000 m2 imar yolunun 120.000 m2. sini yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız denilmektedir. Bültende yapıldığı belirtilen yolların toplam metrekaresi 31.090 olduğu halde 31.790 olarak belirtilmek suretiyle 700 m2. fazla gösterilen yol bulunmaktadır. Buradaki 2 çelişkiyi gidermemiz gerekmektedir. Yapılan yol çalışması 120.000 m2 ise, listede belirtilen 31.090 m2. nin dışında kalan yollar nerededir. 1999-2011 yıllarında yapılmışsa, bu konuda bir açıklama yapılabilirdi. Şayet şehir içinden geçen ve karayollarına ait caddeden bahsediliyorsa, bu devlet yoludur ve Belediye tarafından yapılan bir hizmet değildir. Yapılan yol toplamı şayet 31.090 m2. ise, bizim muhalefette olduğumuz halde 5 yılda yaptığımız beton parke yol 92.043 M2. ye göre, bizim yaptığımız yolların ancak % 33.7 sini yapabilmişsiniz demektir. İkinci çelişkiye gelince; şayet ilçenin imar yolları toplamı 200.000 m2. ise ve 120.000 m2. si ( ! ) tarafınızdan, 92.043 m2. si bizim tarafımızdan yapılmış olduğuna göre toplamda 212.043 m2. yola göre ilçenin tüm yollarının bitmiş olması gerekmiyor mu?

1999-2009 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde alınan araçlarla 4 yıllık dönemlerinin mukayesesinin yapıldığı tabloya dikkat edersek, 10 yıllık dönemde alındığı belirtilen araçların 5 yıllık bizim dönemimizde ilçeye kazandırıldığı görülecektir. Hibe olduğu belirtilen Otobüs Pamukova belediyesinden satın alınmış, Pamukova belediyesinden alındığı belirtilen Cenaze aracı, eski Devlet Bakanımız ve şimdi milletvekilimiz sayın Bahattin Şeker tarafından hibe edilmiştir. 4 yıllık dönemlerinde kazandırıldığı belirtilen araçların 2 tanesi

bakanlıklardan hibe, 3 araç kurumlardan tahsis ve hibe olmasına karşılık 4 tanesi İller Bankası’na borçlanılmak suretiyle alındığı, Sayın Başkanın daha önceki basın açıklamalarında ifade edilmiştir. Tek başına iktidarda olan belediyenin borçlanarak araç almasını yadırgıyoruz.

250 mt. kanalizasyon yaptıkları belirtilmektedir. Toplamda kaç mt. kanalizasyon yapıldığını bilmiyoruz ancak 5 yıllık dönemimizde 4.818 mt. kanalizasyon yapılmıştır.

Taşaltı mevkiindeki su deposunun keson kuyu çalışmasıyla kapasitesinin yükseltileceği ifade edilmektedir. Bizden önceki dönemde kiralama suretiyle kullanılan su deposu, bizim dönemimizde satın alınarak belediyemize kazandırılmıştır.

Atıl haldeki yüzme havuzu, tarafımızdan devir alınmış, kullanılır hale getirilerek hizmete sunulmuştur. Hizmette devamlılık esası vardır, sonradan yapılan çalışmaları da takdirle karşılıyoruz.

Hayvan pazarına 420 m2. kapalı alan yine tarafımızdan yapılmış, 3 tonluk kantar konulmak suretiyle de vatandaşlarımızın daha güvenli alış veriş yapmaları sağlanmıştır. 4 yıllık dönemde yapılan, profil bölmelerdir.

Çarşı parkında yapılan çalışmanın doğru veya yanlışlığının takdirini vatandaşımız elbette yapacaktır.

Sokak sporları ve çocuk oyun alanı ile plates salonunu takdir ediyoruz.

5 yıllık dönemimizde yapılan ve tarafınızdan göz ardı edilen hizmetlerimizi de hatırlatmakta yarar görüyorum:

Sizin gururla açılışını yaptığınız 11 tanesi Belediyemize verilen 28 daire ve 11 dükkanı olan İş merkezi binası tarafımızdan ilçeye kazandırılmış ve Belediyeye ait dairelerin tamamı ise tarafınızdan satılmıştır.

2300 m2. bahçe ve 390 m2. kapalı alanı olan yaşlılar evi,

Otogar,

Atıl haldeki otel,

Yüzbaşı ve Yeni mahalle camileri tuvaletleri ve bahçe düzenlemeleri,

Mezbahaya soğuk hava deposu yapılması,

Eski askerlik şubesi binasının satın alınması,

İlçe girişinin genişletilerek mezarlık duvarının yeniden yapılması,

Şehitlik,

2375 mt. Yeni su hattı yapılması,

307 mt. Yağmur suyu kanalı,

İlçenin muhtelif yerlerinde 9 adet park,

Doğalgazın ilçeye getirilmesi ( üst yapının tarafımızdan yapılmasını kabul etmemiş olsaydık belki doğalgaz daha bu günlere kalmış olurdu).

Karasu projesinin bitirilmesi, ilçeye kazandırdığımız hizmetlerin bir kısmıdır.

İlçemizin, 4 yıllık döneminizde kaybettiklerini da hatırlayalım: Adliyenin kapatılması ile ilçemiz büyük bir mağduriyete uğramıştır. Sağlık Meslek lisesi ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu sayenizde kaybettiklerimizdir. Başbakanyardımcınızın ve Bakanlarınızın söz verdikleri halde yapılmayan Ahıdağı yolu halâ tehlike arzetmektedir.

Yapılanlara sözümüz yok, Allah razı olsun, hizmetlerinize de teşekkür ediyoruz, ancak bizim tepkimiz, iktidar partisi mensubu bir Belediye Başkanından ve iktidardan, vatandaşımızın beklediğini görememiş olmasınadır. Basın bülteninizin bir bölümünde “Pazaryeri için bu yıldan başlayarak büyük projelere imza atacağız” ifadesi kullanılmaktadır. Büyük projelere imza atmak için, 4 yıldan beri sizin elinizi tutan mı oldu, merak ediyoruz. Eleştirilerimizi de lütfen art niyetli olarak düşünmeyin. Pazaryeri, yerel yönetim tarihinde ilk defa her şeyiyle iktidarda olmasına rağmen yapılan çalışmalar yeterli olmadığı gibi beklentilere de cevap vermemektedir. Hiçbir konuda polemiğe girmemekte kararlıyım, en doğru değerlendirmeyi de elbette halkımız yapacaktır.

Bu yazı toplam 617 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR