HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

SÖZ NAMUSTUR!

SÖZ NAMUSTUR!

Geçtiğimiz Cumartesi günü Pazaryeri ilçemizde, yurtdışında çalışan Şaban Akyıldız’ın gayreti, sivil toplum örgütleri ve tüm siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi, davet edildikleri halde AKP ilçe başkanının katılmadığı toplantı sonrasında, mevcut belediye başkanı ile eski başkanlar Kadir Mete ile benim konuşmam üzerinde karar verildi. Daha sonra da tertip komitesinden bir heyet Başkanı davete gitmişler, kabul etmemiş.

Toplantının amacı, seçimler öncesinde Sayın Bakanların söz verdikleri halde, ilçenin kanayan yarası haline gelen Ahıdağı yolu ile ilgili her hangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle “sözlerini” hatırlatmak.

AKP Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Sayın Fahrettin Poyraz, Gölpazarı Dikenliboğaz yolunda, toplantımızla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada “İktidarda değiller miydi? kendinizi hesaba çekin, CHP, MHP iktidarda iken niye yapmadılar. Yerel seçimler yaklaşıyor, Belediye Başkanı adayı olmayı düşünen, daha önce başkanlık yapmış olanlar, kendilerine yönelik altyapı oluşturmaya çalışıyor, bu hareketin bayraktarlığını yapıyorlar” diyor.

Sayın Poyraz’ın bu açıklamasını birkaç yönden ele almak istiyorum;

Birincisi, inanmış bir insanın, bilmediği bir konuda karşısındakilere iftira etmesi hoş karşılanabilir mi? İşin bayraktarlığını yapan biz değil, Şaban Akyıldız ve sivil toplum kuruluşlarıdır, ayrıca iddia ettiğiniz gibi, biz de olabiliriz, sizce bir sakıncası mı var! Ama organizasyonu biz yapmadık.

Ben, 10 yıllık Belediye Başkanlığım süresinde, 1989, 1991 yılları arasında sadece 2 yıl Anavatan Partisinin tek başına iktidar olduğu dönemde görev yaptım, siz de takdir edersiniz ki, 2 yılda işin etüdü, projesi, programa alınması yapılamaz.

Sayın vekilim, siz söyleyene değil de söylenenlere bakınız!

Yerel ve genel seçimler öncesinde, Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sanayi Bakanı Sayın Faruk Çelik, sizin de bulunduğunuz, Pazaryeri Çarşı meydanı ve park kahvesi bahçesinde “ 15.000 km. yol yapan iktidar için 15 km. yol yapmak ne ki”, “Ahıdağı yolunu yapmak boynumuzun borcudur”, “sözümüze güvenin” dediler mi, demediler mi? 3 dönemdir Milletvekili olarak görev yaptığınız parlamentoda, Ahıdağı yolu ile ilgili ne yaptınız, bu güne kadar Sayın Bakanların bu sözlerinin takipçisi oldunuz mu, olmadınız mı? Basından takip ettiğimiz kadarı ile Sayın Milletvekilimiz Bahattin Şeker’in yazılı soru önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı, Ahıdağı yolu ile ilgili her hangi bir çalışmanın olmadığını söylüyor, buna ne diyorsunuz? Haydi bizim eski de olsa bir etiketimiz var, bu soruları bizler (eski belediye başkanları) değil de, konuşmalara şahit olan, sıradan bir vatandaş sormuş olsaydı, ne cevap vereceksiniz. O konuşmamda da ifade ettiğim gibi, Ahıdağı’nın, karayolları eski bakım evini geçtikten sonraki virajda yolun yarısı kaymış durumda, bu konuda hangi tedbiri aldınız? Yarın bir aracın uçuruma yuvarlanmasından sonra mı çalışma yaptıracaksınız?

Doğru, her zaman doğrudur, bunu kimin söylemiş olması da önemli değil.

Ayrıca Pazaryeri’nde adliyenin kapatılması ile ilgili olarak 10 gün önceden sizleri uyardım, çaba göstermiş olsaydınız, kapanması geri alınan adliye sayısı 44 değil, 45 olurdu. Ama siz, her zaman olduğu gibi bizim söylediklerimizi “muhalefette olduğumuz” düşüncesiyle ciddiye almadınız, sayın İl Başkanı basın açıklamasında, uygulamanın Ülke genelinde yapıldığını ve kriterleri uymayan adliyelerin kapatıldığını söyledi. Adalet Bakanlığının, 44 Adliye ile ilgili uygulaması ve nüfus olarak Pazaryeri’nden küçük, dosya sayısı olarak daha az adliyelerin yeniden açılması ve kapatma kararının kaldırılması karşısında, Sayın İl Başkanı ne diyecek? Her şeyden önemlisi, sade vatandaşa ne cevap vereceksiniz?

Yapılan hizmetleri kimse inkâr etmiyor. Bizim istediğimiz, verilen sözlerin takipçisi olmanızdır. Aradan yıllar geçmiş, bu konuda bir çalışma yapılmadığını sayın bakanınız açıklıyor, şimdi sözlerin hatırlatılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?

Bu yazı toplam 670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR