HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

ÇEYREK ASIR!

ÇEYREK ASIR!

Gazetemiz Sakarya 25 yaşına girdi. Başta gazetemiz sahibi Sayın Şadi Erdal olmak üzere, kuruluşunda büyük emeği geçen Sayın Ali Erdal ile Mücahit ve Mehmet Erdal’ı, tüm gazete çalışanlarını kutluyorum.

Yıl 1989, müşterek dostlarımızdan birine taziye ziyaretinde Ali ve Şadi Erdal’la karşılaşıyoruz. Esasen Şadi beyle çok daha eskiye dayanan bir tanışıklığımız var ama fazla bir samimiyetimiz olmamıştı. O gün kendileri ile daha yakın görüşme ortamı oluştu, Bilecik’te gazete çıkarmayı düşündüklerinden bahsedildi. Gazeteciliğe merakım sebebiyle sohbetimiz uzunca bir süre devam etti. Atasayar’ın Bilecik’te yetiştirme yurdu matbaasında gazete çıkardığı yıllarda, Pazaryeri muhabirliğini yapmış, Pazaryeri ilçemizde rahmetli emekli öğretmen Ömer Turan’ın çıkardığı gazetede de muhabir olarak çalışmıştım. Kader bizi gazete vesilesiyle buluşturdu. İlk yılları hatırlıyorum, Bilecik’te Yarın Gazetesi yayın hayatındaydı ve matbaada harfler dizilerek gazete çıkarılıyordu. 

Sakarya Gazetesi bir ilki gerçekleştirerek, bilgisayarla dizgi, Eskişehir’de baskı yaptırarak haftalık olarak çıkmaya başladı. O günün zor şartlarından bu güne gelindiğinde görüyoruz ki, Sakarya, kendi baskı tesislerinde CTP kalıp çıktı ve Heidelberg SM74-2 makineleri  ile çıkış beyannamesindeki ilkelerinden taviz vermeden, teknolojiyi de yakın takip ederek, Bölge Gazetesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Tarafsız, ilkeli, şişirme haber yapmadan, olaylara objektif yaklaşımı ile kendisine olan güvenini hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Sakarya, Bilecik’te bir ilke daha imza atarak 14 sayfa çıkan ilk süreli yayın olma özelliği kazanmıştır. Cesaret, azim ve kararlılığın sonucu gelinen bu noktada, emeği geçenleri tekrar kutluyorum, yolunuz açık, Cenab-ı Hak (cc) yar ve yardımcınız olsun… 

Bu yazı toplam 664 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR