HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

YAKIŞMADI SAYIN BAKAN!...

YAKIŞMADI SAYIN BAKAN!...

AKP ilçelerden sonra İl kongresini de yaparak süreci tamamladı. Kongre sebebiyle İlimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun basında okuduğumuz konuşması bizi hayrete düşürdü. Sayın Bakan, yapılan yatırım ve hizmetleri sıraladıktan sonra, yapılacaklardan bahsederken, geçen seçimde kaybettikleri Gölpazarı Belediye Başkanlığı için “Gölpazarı’nı almak sizden, barajı yapmak bizden” ifadesini kullanmış.

Yapılan hizmetleri hiçbir zaman küçümsemiyoruz. Sayın Eroğlu, Erdoğan Hükümetinin Orman ve Su işlerinden sorumlu Bakanı. Yapılacak baraj ve göletlerin belirlenmesi, programa alınmaları ve yapılmasına kadar geçecek süreçte en yetkili isim. Ancak, bu açıklamayı kendisine yakıştıramadık. Devletin bütçesinden yapılacak yatırımı siyasî koz olarak kullanmak doğru mu? Baraj yapmak görevi olan bir Bakanın, görevini yapmasını seçim şartına bağlaması, aynı zamanda “görevini kötüye kullanması” değil midir? Ayrıca, mahallî seçimlere daha 2 yıl var, buna göre Gölpazarlı vatandaşımız 2 yıl bekleyecek, seçimlerde AKP li adayı destekleyecek ve bu adayın kazanması halinde 3-5 yıl sonra baraj yapılmaya başlanacak (şayet vaatler tutulursa)!...

Geçen yazımızda, Bakanların, Milletvekillerinin “bizim adayımızı seçin, şu şu şu sorunlarınızı hemen çözelim” dediklerini, ancak vaatlerin unutulduğunu, bunun bir müeyyideye bağlanmasını, siyasîlerin vaatlerinin kayıt altına alınmasını, yerine getirmedikleri takdirde haklarında “vatandaşı kandırmaktan dolayı” işlem yapılması gerektiğini yazmıştık. Daha aradan 3 hafta geçmeden aynı durumla karşılaşıyoruz. Hükümetin Bakanı “ Gölpazarı Belediyesini almak sizden, baraj yapmak bizden” diyor. Bu sözün doğru olup olmadığı ancak 3 yıl sonra anlaşılacak, tabi bu süre içinde de barajların (!) içinden çok sular akıp gidecek. Bu arada Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in, Pazaryeri ilçemizde, 2009 yerel seçimleri öncesindeki vaatlerini hatırladım. Onlar da aynı şeyi söylüyorlardı “Belediyeyi almak sizden, Ahıdağı yolunu yapmak bizden”. Vatandaş bu vaatlere kandı ve Belediye Başkanını AKP den seçti. Aradan 3 yıl geçti, ortada her hangi bir hareket yok. Milletvekilimiz Sayın Bahattin Şeker’in soru önergesine, Ulaştırma Bakanının verdiği cevapta, Ahıdağı yolunun programlarında olmadığı yazıyordu. Arınç ve Çelik’in vaatlerinin doğru olup olmadığı da 3 yıl sonra görülecek.

Benim ısrarla üzerinde durmak istediğim konu şu; Gücü ve yetkiyi elinde bulunduranların, siyasî rant için vatandaşı kandırmalarının hesabı mutlaka sorulmalı. Mademki açık ve şeffaf bir demokrasi istiyoruz, ülkede bir değişim süreci yaşanıyor, o halde siyasîlere de müeyyide getirilmeli, ulu orta meydanlarda konuşmalarının, vatandaşı kandırmalarının önüne geçilmelidir.

Bu yazı toplam 563 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR