ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜN" "KESER DÖNER SAP SÖNER"

"DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜN" "KESER DÖNER SAP SÖNER"

Yazımın başlığındaki sözleri genelde Süleyman Demirel söyler. Bir fikir etrafında toplanmayan cemiyet birgün dağılmaya mahkum.

Demirel Demokrat Parti'nin Devlet Su İşleri Genel Müdürü, 27 Mayıs ihtifalinden sonra kurulan Adalet Partisi'nin ikinci Genel Başkanı. 12 Eylül 1980 ihtilaliyle partisi kapatıldı. Siyasi hayatı yasaklandı, talimatıyla Doğru Yol Partisi kuruldu. Siyasi hakları verildi DYP Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu. Kendisi halen hayatta sağ, ama partisi kendisi gibi ayakta duramıyor. Çünkü partisinde fikir diye bir şey yoktu. Onun hedefinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmak var. Oldu da, hedefe vardı başkada fikir olmayınca partisinin sonu oldu.

Ona inanıp siyasete soyunan kadrolar ortada kaldı. Adalet partisinin çoğunluk olduğu dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi ülkücülük fikri etrafında kadro yetiştirmeye çalışıyordu. Bir taraftan da Türkiye Büyük Millet Meclisinde sesini duyurmak istiyordu. Kendi oyları meclise girmeye yetmeyince Adalet Partisi saflarından meclise girdiler. Daha sonra Doğru Yol Partisinden meclise girenler oldu. Şu anda iki isim benim aklımda kalanlar. Erzurum'dan DYP'den meclise giren İsmail Köse ve İstanbul'dan milletvekili seçilen Ceal Ada. Her ikisi de Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçtiler ve halen Celal Adan MHP Milletvekili olarak mecliste bulunuyor.

Demirel hedefine ulaştı, partisinin ismi duyulmaz oldu, kadrolar ortada kaldı. Demirel ne diyordu “Dün dündür bugün bugündür, keser döner sap döner” Dün MHP'nin kadrolarına TBMM'sine girmeleri için kapılarını açan Demirel'in partisi, bugün onun ortada bırktığı kadrolarına MHP kapılarını açıyor. Yani “keser döndü kap döndü” sözü gerçekleşiyor.

Bir fikir etrafında toplanan MHP ayakta, sadece Genel Başkanın makam sevdası yerine geldikten sonra hiçbir fikri olmayan parti ortada yok. İşte ortada kalanlar MHP içinde yer almaya başladı. DYP'den milletvekili, bakan olan Bahattin Şeker bugün MHP milletvekili.

MHP bilecik Belediye Başkanlığı için Muhasebeciler Odası Başkanı Hüseyin Şensoy'a teklif götürüldüğü kamuoyuna yansıdı. Şensoy zannederim kurulduğundan itibaren muhasebeciler odası başkanlığı yapıyor. 10 yı evvelki Belediye seçimlerinde DYP'den Belediye Meclisine girdi. 5 yıl meclis üyeliği yaptı. Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimine girdiğini biliyorum. Şu an yönetimde mi bilmiyorum.

Şensoy genç bir arkadaş, MHP'in teklifini kabul edeceğini düşünüyorum. Seçimle bir yerlere gelmeyi düşünüp aday olanları medeni cesaretli görüyorum.

Şensoy, cemiyet için çalışmak isteyen, siyaseti kavga ederek değil güzel konuşarak yapmaya tercih eden biri olarak bende intiba bırakan arkadaş.

Bütün partilerde ne kadar aday adayı çok olursa o kadar memleketini düşünenler var demektir. Daha çok genç kadrolar talip olursa ülkenin geleceği parlak olur diyebiliriz.

Bütün partilerin aday adaylarını ilerine hizmeti düşündükleri için kutluyorum. Milletin tercihine sonunda saygılı olacağız.

Bu yazı toplam 1131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR