MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

SAPLA SAMANI KARIŞTIRDI

SAPLA SAMANI KARIŞTIRDI

“Sapla samanı karıştırmayalım” diyen muhabir, kendi söylediğine kendisi uymayınca yazısının sonuna kadar saçmaladı.

Araştırmacı gazeteci olayım, haber atlatayım hevesiyle Ak Partide Tanıtım Medya Başkanlığı görevi olmadığı halde başkasının görevini yapmaya atladı.

Ak Parti 27 Haziranda “Kent Ekonomileri Formu” düzenledi ve neticenin 1 hafta sonra Ak Parti Genel Merkezi tarafından basın açıklaması ile duyurulacağı bildirdi. Aradan yaklaşık 1.5 ay geçmesine rağmen böyle bir basın açıklaması yapılmayınca muhabirimiz toplantı sonucunun açıklanmadığıyla ilgili haber yaptı. 

Ardından geçtiğimiz Pazartesi günü bir yerel gazetede sonuç manşetten verildi. Pazartesi günü böyle bir basın açıklamasının gazetemize gönderilip gönderilmediğine baktığımızda Pazar günü 17:56'da haberi pazartesi günü manşetten veren muhabirin mailinden Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı Basın Bülteni adı altında basına gönderildiği, mail notunda da fotoğraf bulunmadığı ekli basın bülteninin açılmaması halinde yeniden göderilebileceği yazılmakta.

Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından gelen basın bültenini gazetemizde haber yaparken Ak Parti'ye atfen haberde “Projede yaşanan aksaklığın üzerine bir de ayrımcılık eklendi. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı, sonuçların açıklandığı ile ilgili basın bildirisini gazetemize 22 Eylül Pazar günü Saat 19:56'da gönderirken ilimizde bulunan başka bir gazeteye ise bir gün önce gönderdi” dedik.

Bu yazı üzerine Ak Parti'den açıklama gelmesi yerine maili gönderen muhabir  gazetesinde köşe yazısı yazdı. Kaleme aldığı yazının başından sonuna çelişkiye düştü.

Haber Ak Parti adına gönderilmiş olmasaydı zaten haber yapmazdık. Çünkü biz muhabirlerin yaptığı her haberin müesseseye ait olduğuna inanıyoruz. Müessesenin haberi olmadan muhabir haberi bir başka gazeteye verir ise çalıştığı yere ihanet etmiş olur. Bu güne kadar Hiçbir gazetenin muhabirinden haber almaya teşebbüs etmedik. Bizim muhabirlerimizi kandırıp haber, fotoğraf alanlar oldu o muhabirlerin işine de son verdik.

Yarın Gazetesi muhabiri olarak Kent Ekonomileri formu yöneticisi Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Bünyamin Bey'e ulaştığını söylüyor muhabir. Sayın Bezci'den bir kısım bilgileri alıyor. Acaba gazetenin muhabiri olmasa, herhangi bir vatandaş olarak telefon etse o bilgileri alabilir miydi? O halde haber gazetenin oluyor, gazete yetkililerinden muhabir, Ak Parti Tanıtım ve Medya adına basına haber yapmak için izin aldı mı?

Muhabir kaş yapayım derken göz çıkartıyor. Gaf dolu yazısı çelişkiler içinde. Görevi olmadığı halde Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığının işine yapmaya kalkıyor. Gazetesinin haberini parti haberi gibi basına lanse ediyor.

Önce kendi kurumunu düşünenleri saygıyla karşılarız. Ama kurumun haberlerini partiyle karıştırılırsa durum “ayıkla pirincin taşını” olur.

Muhabir “Rapor tam bittiğinde Ak Parti tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından ilgili birimleri gerekenleri yapacaktır” diyor.

Elbette etten evvel çömleğe düşen olmazda, ehli ve yetkili medya temsilcisi açıklama yapar ve durum içinden çıkmaz bir hal almaz.

Muhabir köşe yazısında “Gazetemizde bireysel olarak muhabirlik görevim üzerine yapmış olduğum araştırmanın sonucuna ulaşmış olmanın memnuniyeti içinde kent ekonomileri sonuçlarını yine vatandaşımıza ilk duyuran Yarın Gazetesi olmuş” derken  bir paragraf sonra “Ak parti'nin basınla ilgili çalışmalarını da faaliyet yapmak adına mesai saatlerim dışındaki bir zaman diliminde Kent Ekonomileri Formu sonuçlarına basına servis ettim” ifadeleri ile çelişkiye düşüyor.

Bu çelişkili açıklamalar üzerine Sakarya Gazetesi olarak Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'a bu basın açıklamasını parti olarak siz mi yaptınız. Ak Parti'den böyle bir basın açıklaması yapılıyorsa bu bütün basın kuruluşlarına neden aynı anda yapılmıyor. Siz Ak Parti olarak böyle bir basın açıklaması yapmadıysanız bu bayanın mailinden Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı Basın Bülteni olarak mail göndermesi, partinizin kimliğini kullanarak ortalığı bulandırması doğru mudur?” diye sorduk.

Konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığını konuyla ilgili bize döneceğini söyledi. Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Fatih Öztürk beni telefonla arayarak Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un talimatı üzerine İl Başkanı adına aradığını, konuyla ilgili Basın Bülteninin Ak Parti tarafından yapılmadığını belirtip “Burada kişisel bir hareket söz konusu. Partinin adı kullanılmış. Olay bundan ibaret. Biz resmi bir açıklama yapmadık” dedi.

Sapla samanı karıştıranlara, Ak Parti'de Tanıtım Medya Başkanlığı görevi olmadığı halde Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı Basın Bülteni notuyla sağa sola mail atan muhabire tokat gibi cevap Ak Parti'den geldi “Biz resmi bir açıklama yapmadık. Partinin adı kullanılmış Olay bundan ibaret” 

 

Bu yazı toplam 1222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR