KADİR ERDAL

KADİR ERDAL

Dünden Bugüne

Dünden Bugüne

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın Oğlu Dr. Fatih Erbakan Bilecik'e geldi. Bilecik'e gelir gelmez ilk olarak Milli Selamet ve Milli Nizam Partilerinde İl Başkanlığı Yapan Sakarya Gazetemizin Kurucu Sahibi Dedem Şadi Erdal'ı ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan gazetemizi ziyaret ettiğinde ben de dışarıdan gelmiştim. Dedem ile Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın muhabbet ettiklerini gördüğümde ikisi de eskilerden bahsediyorlardı. 

Dedem siyasetle uğraştığı dönemlerde çok fazla dost edinmiş. Hatta geçen senelerde yaşlı bir amca gelmişti. Dedemle sohbet etmeye başladılar. Dedem beni çağırdı, eskiden yaptıkları siyasi çalışmaları anlattılar, yaşlı amca daha sonra dedemin il başkanı olduğu dönemde kendisine verdiği üyelik kartını göstermişti. Dedemin o zaman yaşamış olduğu heyecanı ben de Fatih Erbakan gazetemize geldiğinde yaşadım. Necmettin Erbakan ile uzun yıllar yol arkadaşlığı yapan dedemin rahmetli Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından ziyaret edilmesi beni de oldukça duygulandırdı. 

Dedem Şadi Erdal Milli Selamet Partisi'nde İl Başkanlığı yaparken yol arkadaşlarından biri de Ali Karadayı imiş. Soyisminden çağrıştırdığı üzere Ali Amcamız AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı'nın babasıdır. Tesadüf odur ki Karadayı'nın başkanlığındaki yönetim kurulunda ben de Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. 

Dedem henüz hayatta iken gök kubbede hoş bir seda bıraktığını canlı canlı görüyorum. Bize miras fikirleri ve duruşunu düstur edinerek onun çizdiği yolda acizane yürümeye çalışıyorum. Tıpkı Ali Amca ile Dedem gibi Muhammed Başkan ile yol arkadaşlığı yaparak vatanımıza milletimize hayırlı işler yapmak istiyoruz. 

Dedemin o dönemde yapmış olduğu siyasette, dava bilinci, dava arkadaşlığı her zaman için ön plandaydı. Allah bizlere de yapmış olduğu siyasi bilinci bizlere de versin inşallah.
 

Bu yazı toplam 4878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KADİR ERDAL Arşivi
SON YAZILAR