ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Eksen kayması mı?

Eksen kayması mı?

“Milli görüş’’ sloganıyla siyasi hayata atılan Milli Nizam Partisinin Bilecik İl teşkilatını kuran ikinci kişi benim. Birinci ismi merak ederseniz yazayım, rahmetli İrfan Bilecen idi. Milli Nizamın kapatılmasıyla yerine kurulan Milli Selamet Partisinin kuruluşunda yine İrfan Bilecen başkanlığında ikinci isim olarak bulundum. 1974’ten 1977 yılına kadar il başkanlığı da yaptım.

Sakarya Gazetesinin kuruluşunun 32. yılını Şubat 29’da tamamlayarak 33.yılına girmiş olacak. Sakarya, başladığı ilk günden bugüne kadar fikri duruşundan hiç taviz vermeden yoluna devam etti, böyle de devam etmesini Yüce Allah’tan dilerim.

AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında bize göre yanlış gördüğümüz birçok uygulamalarını zaman zaman uyarmayı görev bildik, yazdık. Bugünde partiye zarar vermekte olan il çapındaki aksaklıkları şirketimizin yöneticisi Mücahid Erdal yazmakta. 

AK parti camiası içinde bulunan çoğunluk bize Mücahid Erdal’ın eleştirilerine hak vermekte. Tenkitlere muhatap olan kişiler ders alıp partiye zarar verdiklerini düşünüp kendilerine çeki düzen vereceklerine “Sakarya’da eksen kayması mı oluyor?” düşüncesine kapıldıklarını duymaktayım.  Sakarya yayın hayatına başladığından bugüne kadar sol tandanslı nice hükümetler kuruldu, ilimizde nice bizim fikrimizde olmayan belediye başkanları seçildi. 15 yıl AK Partili belediye Bilecik’i yönetti. Bize uyan ve bize yakın her yönetimde bildiğimiz yanlışları yazmaktan çekinmedik, uyarıcı görevimizi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.  Bizde eksen kayması yok, ekseni kayanlara uyarma görevimizi yapıyoruz.

Dün görev başındayken ikaz ettiğimiz birçok arkadaşımız daha sonra yanlışlarına üzüldüklerini söylediler. Ben buradan yanlış yapıldığına inandığımı sayacak değilim. Mücahid Erdal bir kısmını yazdı. Geçtiğimiz günlerde Anavatan Partisine geçmişte hizmet eden vatandaşlar mevlid okuttu. Bana göre okutulan mevlid, geçmişte hatalı politikalarıyla partinin yok oluşuna sebep olanları Allah affetsin duası olabilir. Bir gün, AK Parti’ye zarar verenlere gelecekte affedilmeleri içinde mevlid okutulabilir. 

İnşallah ders çıkaranlar olur.
 

Bu yazı toplam 3253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR