Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Emeklilere güzel bir müjde

Emeklilere güzel bir müjde

Değerli okurlarımız bundan yaklaşık 2,5 ay önce siz değerli takipçilerimize, yeniden değerleme oranıyla emekli maaşlarının zamlanması gerektiği ile ilgili bir makale kaleme almıştık. Buna göre en düşük emekli maaşının yaklaşık olarak 7000 TL civarında olması gerektiğini savunmuştuk. Bazı monşerler aylık emekli maaşı kadar sadece lokantaya yani hesap ödeyenler; bu ücretin savunulmasının ekonomiden anlamamakla ilgili olduğu ile ilgili bir yorum yazmıştı. Daha tam 3 ay olmadan gördük ki aslında olması gereken rakam bu. Ve nihayet minimum emekli maaşı 7500 TL'ye çıkartıldı.

Halkın derdinden anlamayan tek derdi oturduğu koltuk olan 40 daireden kira getirisi bulunan anlamaz emeklinin halinden. Nereden bilecek ki doğalgaz olmuş aylık 1.500 TL, kira desen 3000 TL. Tabii çocuklar yıllık 70.000 TL parayla özel okullara gider bu grupta. Asıl ekonomiden anlayan 5500 TL maaşla geçim yapan emeklilerdir bu ülkede. Hele bir de asgari ücretli grup var ki. Bir de bunlar çocuk büyütür bu zor mevsimde. Arkadaş neden korkuyorsun bırak adam çalışmış 30 sene emek vermiş yaşlılığında bari rahat etsin. Hiç büyük nedir bilmez misin? Hadi onu da geçtim sen şirketinde bindiğin arabanın benzinini bile gider gösterip KDV'den kare geçerken. Bu ülkenin bugünlere gelmesinde katkı sağlayan emeklilerin karnı neden biraz daha fazla aş görmesin?

Evet, tahmini olarak asgari ücretin de 10.000 TL civarına çıkartılacağını bu seçim ekonomisinde düşünmekteyim. Ve büyük ihtimalle memurlara da ciddi oranda bir zam yapılacak. Halkımız birazcık daha rahatlayacak. Sanki biz bilmiyoruz bu artışlar tabii ki enflasyon doğuracak. Yani şimdiden borçlanıp eksiklerini tamamlayan bir yıl sonra kazanacak. Kredi bulan varsa bence alsın tüm önemli ihtiyaçlarını. Tabi ki takdir sizin. Ama asıl önemli olan ezdirmeyelim enflasyon canavarının altında tonton dedelerimizi ve ninelerimizi.

Sakın yanlış anlaşılmasın yapıcı eleştiri her zaman doğruya giden yolda bir rehberdir bizler için. Egolar, karalama kampanyaları ve çekememezlik ise şu mübarek ramazanda yakışmaz bizlere. Normalde gündemin farklıydı ama emeklilerin mutluluğunu görünce yazmak istedim bu hafta köşemde. Hadi bakalım hayırlı olsun tüm ömrünü bu ülkeye veren o deneyimli yiğitlere.

Bu yazı toplam 3309 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR