MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Hastane önünde incir ağacı

Hastane önünde incir ağacı

Bilecik’e Devlet Hastanesi yapımına, Ankara’nın Polatlı ilçesi Devlet Hastanesi ile birlikte karar verilmişti. Polatlı Devlet Hastanesi, 15 Ekim 2015 tarihinde açılışı yapılarak hasta kabulüne başlarken, Bilecik Devlet Hastanesinin o tarihlerde nehüz arsası bile belli değildi. Eğer Bilecik Devlet Hastanesi gibi ise, Polatlı Devlet Hastanesinin yapımı da en azından bir dört yıl sürdüğüne göre, demek ki 2010-2011 tarihlerinde temeli atıldı. 2011 tarihini baz alırsak, Bilecik Devlet Hastanesinin yapılacağı yer konusundaki Bilecikli siyaset adamlarının tartışmaları nedeniyle en azından inşaatın başlaması için 6 yıllık bir gecikmesi var. Aynı dönemde yapımına karar verilen Polatlı Devlet Hastanesi 2015 yılında açılırken, Bilecik Devlet Hastanesinin temel atma töreni 2017 yılının Nisan ayında yapıldı. Yaklaşık 3,5 yıl süren yapım aşamasının ardından, 6 Eylül 2020 tarihinde açılışı yapılırak hasta kabulüne başladı. Yani Bilecik Devlet Hastanesi en azından 9 veya 10 yıllık bir gecikme ile hizmet vermeye başladı.

Gecikilen bu 10 yıllık zaman zarfında, Bileciklilerin neler çektiğini Allah biliyor. Eski hastane binasının yetersizliği nedeniyle, gelen her hasta, en yakın yer olarak, Eskişehir-Bursa ve Yalova illerine, en uzak yerler olarak da, Afyon, Konya ve Adana illerine sevk edildi. Birçok vatandaşın hastası sevk nedeniyle uzak illerde vefat etti. Belki de birçok hasta, sevk edildikleri illere varamadan yollarda Hak’kın Rahmetine kavuştu. Birçok kişi sevk edilen hastalarını ziyarete bile gidemedi. Bilecik Devlet Hastanesinin yapılacak yeri konusunda, iktidar partisinin etkili ve yetkili siyasetçileri arasında çıkan tartışmayı, ne yazık ki bizler ve Bilecikliler bilmiyoruz. O tartışmanın sebebi neydi? O tartışma yüzünden yapımı geciken hastane yüzünden sıkıntı çeken Bileciklilerin vebalini kimler nasıl ödeyecekler. İnşallah birgün bu gecikmenin sebebini, zamanın il başkanı Ramazan Kurtulmuş, zamanın Milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Halil Eldemir, zamanın Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan biri çıkarda, Bilecik halkına anlatır, gecikmeden dolayı Bilecik halkından özür diler. Şunu da belirteyim ki, Bilecik Devlet Hastanesi ihale aşamasından bitimine kadar, Recek Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Recep Akdağ, Ahmet Dercan ve Fahrettin Koca olmak üzere tam Beş bakan görmüş. Yapılana kadar Beş Bakan görmek, herhalde her Hastaneye nasip olmasa gerek.

Gelelim günümüze.

Bilecik eski Devlet Hastanesi şu anda atıl vaziyette bekliyor. Yaklaşık 34 dönümlük bir araziye sahip olan eski hastanenin yerine şu anda ne olacağı, bu alanın nasıl kullanılacağını kimse bilmiyor. Bilecik’in tam orta yerinde, içinde çürümeye yüz tutmuş ucube binaların olduğu bu koskoca alan, günümüz iktidar partisinin siyasetçileri arasında inşallah kavgaya neden olmaz. Günümüzde Bilecik’in en değerli yeri haline gelen eski Devlet Hastanesi alanı tekrar hastanemi olur, millet bahçesi mi olur, yoksa daha başka bir hizmet için mi kullanılır konusunda iktidar partisinin il başkanından, milletvekilinden, merkez ilçe başkanından bugüne kadar hiç ses seda yok. Topu niye onlara atıyorum diye soracak olursanız, geçmişte yaşananları bildiğimiz için. Çünkü Bilecik’in herhangi bir köyüne yapılacak çeşmeye de, köy yoluna da, Hastane binasına da iktidar partisi yetkilileri karar verdikleri için, bu alanın ne şekilde kullanılacağına da onlar karar vereceklerdir. İnşallah geçmişteki gibi aralarında bir anlaşmazlık çıkmaz da, bu alanı Bilecik’e ve Bilecik Halkına en iyi hizmeti verebilecek hayırlı bir iş için değerlendirirler. Yoksa Bilecik’in en güzel yeri harabe haline gelerek hem görüntü kirliliğine, hem de bir işe yaramamazlığa neden olacaktır. Hastane önünde İncir ağaçları bitmeye başladı.

Haydi, Serkan Yıldırım, Haydi Selim Yağcı, Haydi Halil Eldemir, Haydi Nail Öztürk. Oturup anlaşında, Bilecik’in en güzel yerine bir eser kazandırın. Bilecikliler de sizleri bir ömür boyu hayırla yâd etsinler.

Ne dersiniz Saygıdeğer Bilecikliler. Bunlar yapabilirler mi? böyle hayırlı bir işi.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 2554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR