KADİR ERDAL

KADİR ERDAL

Öğrenciler tarihi değerlerimizi bilmeli

Öğrenciler tarihi değerlerimizi bilmeli

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 29 Mayıs 2007 tarihinde kuruldu. Ben o tarihte 10 yaşımdaydım. Dedemin, babamın ve amcamın Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin açılması için yoğun uğraşlar halinde oldukları hala gözlerimin önünde. Bilecik'te üniversite kurulmasını bütün halk istiyordu. Daha sonrasında kuruldu ve İlk Rektör Azmi Özcan olmuştu. Azmi Özcan üniversitenin kurulması ile birlikte, Bilecik'e farklı bir vizyon getirdi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi şuanda yaklaşık 16 bin öğrenci bulunmakta. Öğrenciler Bilecik'imize geldi, hoş geldiler sefa getirdiler. Öğrenciler Bilecik'e geldiklerindeki Bilecik'in tanıtım eksikliğini tüm öğrenciler fark ediyor. Tarih Boyunca Kentsel Formların Oluşumu ile ilgili makale incelenirken Bilecik'teki sorunun asıl sebebinin tanıtım eksikliğinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Gözlemlere göre gençler üniversite tercihlerinde kentsel tasarıma ve şehrin avantajlarına dikkat etmektedirler. Metropollerde ve gelişmiş şehirlerde üniversite sayılarının artması öğrencilere göre toplumun oluşumunu da beraberinde getirmektedir.

Şehir arz ve talebe göre yeniden inşa ediliyor

Toplumun yapı taşı olan gençler üzerinde yapılan psikolojik araştırmalara göre gençler; Öğrenci, şehirdeki fırsat alanlarına, üniversitenin fakültelerine, iş olanaklarına ve prestijine dikkat eder. Gençlerin ve ailelerinin hayatlarının bir dönemini geçirecekleri şehirler, şehirleri okul dışında kişisel gelişim ve kültürel alanlarda da öğrencilere hazırlık aşaması olarak kullanıyor.

Bilecik ile ilgili röportajları ve araştırmaları inceleme fırsatı bulduğunda; Bilecik tanıtım filmlerinin şehir halkı ve akademisyenler tarafından yetersizliği ve Şeyh Edebali Üniversitesi'nin popüler olmaması profesyonel çekimlerle insanlara sunulmamasından kaynaklanmaktadır.

Bu yazı toplam 3497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KADİR ERDAL Arşivi
SON YAZILAR