MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HASTANE YERİ ORTAMI GERDİ

HASTANE YERİ ORTAMI GERDİ

Milletvekili seçimlerinden önce yeni 200 yataklı modern devlet hastanesi müjdesini veren Ak Parti, yerel seçimler öncesi de herhalde yerini bulduğu müjdesini verecek.

Mevcut yerine mi yapılsın, kent ormanına mı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yanındaki alana mı, Pelitözü'ne mi derken en son Bien Seramik ile Üniversite arasındaki alan kararlaştırılmış ve kamulaştırma çalışmaları başlamıştı.

Tam bu aşamada Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyetin hastanenin mevcut yerine yapılıp yapılamayacağını incelemek üzere geldiğini, heyetin Ramazan Kurtulmuş ile görüştüğü  bilgisi üzerine, gazetemizin sorularını cevaplayan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş kısaca yeni hastanenin mevcut hastane binasının olduğu alana yapılması için girişimde bulunduğu, bu konuyla ilgili Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'ın ve kendisinin de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüğünü, görüşmelerin ardından Bakan'ın heyet gönderdiğini anlattı.

Kurtulmuş devamında “Vatandaş hizmeti en kolay nasıl alacaksa ben ona göre değerlendiririm. Burada her türlü bürokrat gidicidir, ben kalıcıyım. Ben siyaset yapıyorum, bu memlekette yaşıyorum” sözleri Bilecik gündemine ateş gibi düştü.

Ateş gibi düştü ancak muhalefetin Bilecik gündemiyle hiç alakası yok. Gerçi kendi kongresini yapmayı beceremeyen CHP'nin birbirini taşlamaktan vatandaşın derdine sıra gelir mi?

Gündeme getirdiğimiz yeni hastane yeri meslektaşlarımızı bile harekete geçirdi ama muhalefeti bir türlü harekete geçiremedi.

MHP Milletvekili Bahattin Şeker mecliste Bilecik'in sorunları ile ilgili sürekli soru önergesi veriyor. Bilecik'i idare edenler yeni hastanenin nereye kurulacağını bir türlü kararlaştıramadı, nereye kurulacağına kim karar verecek diye bir soru önergesi verirse şaşırmayalım.

Neticede Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yeni hastanenin mevcut hastane binasının olduğu alana yapılmasını, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bien Seramik ile üniveriste arasındaki alana yapılmasını istiyor. Vali Bey durumda bir değişiklik olmadığını söyleyip sözü Bakanlığa bırakırken Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'ın henüz bir şey söylediği yok. 

Gazetemizin manşetinde yer alan haber Bilecik gündemine bomba gibi düşerken Bilecik bürokrasisini ve siyasetini oldukça rahatsız etti. Çünkü genel seçimler öncesi müjdesi verilen yeni hastane yerinin hala muallakta olması Bilecik'i idare edenleri zor duruma düşürdü ve hastane yeri ortamı gerdi.

Yeni hastanenin yeri 28 aydır bir türlü belirlenemedi. Yenişehir Bilecik yolu kaç seneden beri bitirilemedi. Bilecik Gölpazarı yolu dikenliboğazdan geçemedi. Ne hikmetse bu aksaklıklar hep Bilecik'i buluyor değil mi?

Bu yazı toplam 1042 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR