MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HESAPLAR TUTTU MU?

HESAPLAR TUTTU MU?

Mücahid ERDAL

Seçilmişler, partiler referandum sürecinde çalışmalar yaparken kendilerine hedef tayin etmeleri de gayet doğal. Biz de referandum sürecinde EVET diyenlere destek veren basın kuruluşuyuz. Ancak referandumda EVET için çalışan seçilmişler ve partiler hedefledikleri ve tahmin ettikleri sonuçları yakalayamadı. EVET kampanyasına destek veren, bu yönde bildiri yayınlayan basın kuruluşu olarak tahminlerimiz tuttu. 12 Eylül akşamına dair tahminlerimi yazmadım ama söyledim.

Kime mi? Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’ın yanında, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya. Ak Parti Merkez İçe Başkanlığı’nın Kar Yemekte verdiği iftar yemeğinde, Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve yönetim kurulu üyesi Arif Kurtulmuşlar ile bir masada oturduğumuz ve merkez ilçe başkanı Hüseyin Pınar’ın konuşma yaptığı esnada, Yağcı referandum sonuçlarına yönelik tahminlerimi sordu.

Be de “%49-50 gibi EVET çıkacağını tahmin ediyorum. Bu merkezde %48-47’lere kadar düşebilir” dedim. Başkan %60’lar civarında oy beklediğini söyleyince “Siz canınızın istediği oy oranlarını söylüyorsunuz. Bu oranlar resmi olmayan kesin seçim sonuçları” diyerek espri yapmıştım.

Devamında Yağcı iftarın verildiği gün küçük sanayi sitesini dolaştıklarını ve vatandaşların ilgi ve alakası karşısında %60 civarında EVET sonucu beklediklerini söylemişti. Bileciklilerin farklı partilere, düşüncelere, fikirlere sahip olsalar dahi seçilmişlere karşı nezaketli, kibar davrandığına dikkat çekerek bu ilgi ve alakanın yanıltabileceğini ifade etmiştim.

Milletvekili Poyraz’la bir başka zaman görüşmemizde Bozüyük’te Berberoğlu’nun anket yaptırdığını ve %60 civarında EVET oyu tahmin edildiğini söylemişti. İlçelerin çoğunda da EVET oyu bekleniyordu.

Bu görüşmeden sonra yerel seçimlerdeki oy oranlarını bir kez daha gözden geçirdim. Bilecik Merkez, Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı’nda son yerel seçimdeki oy oranları, o günden bu güne gelişmeler ve referandum sürecindeki çalışmaları göz önünde bulundurarak %50’nin üzerinde EVET oyu çıkacak en kesin ilçe merkezinin Osmaneli olacağı gözüktü. Bu durumu da bir vesileyle görüştüğüm Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş’a söyledim. “En garanti senin ilçen. Pazaryeri biraz kritik ama Bilecik, Bozüyük, Gölpazarı ve Söğüt’te hayır çıkar” demiştim. Bu tahminlerimizi hangi verilere dayanarak yaptık. Yarınki sayımızda!

Bu yazı toplam 1509 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR